Tröstshopping?

"Ögonen fylls mer och mer.
Hon känner hur det rinner något litet över kinden,
det bildas en svag värme i spåret som tåren lämnar efter sig.
Tillslut brister det,
bördan blir för tung att bära.
Ensamheten kryper sakta men säkert fram i kroppen.
Mörkret blir alltmer tydligt.
Natten är här."


----

En lång dag i skolan, dock inte så lång som schemat egentligen visade. Jag är så trött idag. Ska bara gå på toa sen är det sängen direkt. Blir en lång dag imorgon också, 8.15 - 16.15 tror jag? Tror dock att det blir en sväng på stan på lunchen och eventuellt ett besök på Elgiganten. Jag behöver verkligen en skrivare/scanner/kopiator. På tal om stan, när jag var i Piteå så shoppade jag ju lite, kom på att jag glömde nämna en av sakerna. Jag köpte äntligen armbandet som tillhör berlockerna jag fick av mamma när jag fyllde år. Plus ytterligare 3 berlocker. Tröstshopping?


Blåljus

Nu är helgen över. Fredag var jag hemma i Piteå. Gick på stan med Elina och Sara på dagen. Shoppade en mörkgrå munkjacka med skitsnyggt tryck på ryggen, en sportbh, lösögonfransar och en mössa med texten "BADHAIRDAY" på. Sanna och Nina kom förbi på kvällen och vi drack lite vin och surrade. Köpte jalapeñobollar på Max. Underbart goa!

Lördag packade jag in migsjälv, Alice och lite grejer i bilen och körde först till mamma och testade hennes nya säng. Grymt skön var den! Fick hjälp att fylla i nå papper till facket och sen körde jag mot Boden. Städade lägenheten och bjöd Elina på middag. Tonfiskbiffar med sallad i Örtagårdens örtdressing, mums. Sen blev det sminkning och ännu mera vin + en formatering av datorn som inte ville gå igång av någon anledning. Första gången i hela mitt liv jag formaterar en dator, inte illa pinkat! Senare kom Pär och Andreas innan vi for på Bränna. Jag fattar fortfarande inte hur det kom sig att vi fick gå före den extremt långa kön..? Vi skakade lite rumpa och drack lite öl, cider och grogg innan vi betämde oss för att fara tillbaka hit och spela spel och fortsätta drickandet.

Vaknade imorse efter ungefär 4½ timmes sömn.. Pratade med älsklingen och kände mig inte alltför överdrivet bakis, fast det verkar som att jag var mer bakis än jag trodde för det är först nu jag börjar må bättre.. Har sett massa filmer idag, legat på soffan, diskat glas osv.. Inget speciellt egentligen. Blev dock förvånad när jag såg blåljus utanför fönstret, kollar ut och ser en brandbil, en polisbil, två ambulanser och en bil från räddningstjänsten. Verkar ha skett en olycka, som jag fattade det var det mellan en vespa och en bil i utfarten från parkeringen. Två personer låg på bår och åkte med ambulanserna. Lär väl stå i tidningen imorrn om vad det var som hände.

Jag ska snart göra godnatt.. känner mig som den ensammaste människan på denna planet idag.. Ska upp 06.00 imorrn för att göra mig klar och köra till LTU. Lång dag med kursintro, intro och föreläsning: 08.15 - 18.00 enligt schemat. Hoppas att vi får sluta liiite tidigare iallafall.. Nåja, bilder från helgen och shoppingen kommer kanske senare för idag ids jag verkligen inte.


Boden - Luleå - Boden - Piteå

Blev mycket bilkörande idag. Boden - Luleå (LTU) - Boden (hämta Alice och väskan) - Piteå! Fan va nice att vara hemma, första jag gjorde när jag kom hem var att byta om till morgonrock och slänga mig i soffan för att slötitta på tv. Helt jävla underbart säger jag bara!

Imorgon blir det stan med flickorna från Boden, om dom inte hinner ändra sig och far till Luleå istället. Lite beslutsångest kanske? *Hihi*

Jag hoppas att mina Pitetjejer kommer hit och dricker ett glas vin eller två med mig imorrn. Blir dock väääldigt lugnt för jag ska vara körklar igen på lördag för att fara tillbaka till Boden. Utgång på Bränna med Bodentjejerna. Man får ju passa på att vara med tjejerna när Memil är borta! Vi fick aldrig säga godnatt igår pga hans extremt dåliga täckning på tåget ner till Kvarn.. Men vi fick ta igen det ikväll innan han gick och la sig. Kärlek v

Nu ringer det, måste svara. Ring om ni är i stan imorrn för då är jag där! :D

Bilen

Igår gick det för en gångs skull någonting som är värt att se på SVT. "True Blod" började. Jag tycker serien verkar rätt bra, kommer nog att bli en serie jag följer. Annars tycker jag SVT mest har danska och norska serier?

Nåja, jag ska göra ett sista ryck innan jag sätter mig i bilen för att fara och tanka innan LTU! Sen blir det en sväng tillbaka hit i Boden och ikväll rullar jag och Alice mot Piteå! Tv-kväll for the win!


Mitt och Ditt = Vårat?

Nina och Jag

B
örjar mer en bild från Umeå i vintras, på världens bästa Nina och migsjälv med mörkt hår. Måste erkänna att jag saknar mitt mörka hår ibland.. Börjar vara less på den här mellanfärgen jag har just nu, funderar på att antingen göra det ljusare eller mörkt igen. Lutar åt något ljusare och eventuellt en klippning, men klippningen är betydligt osäkrare än hårfärgen kan jag meddela! Va tycker folket?

Jaha, va ska man annars säga? Nu har älsklingen farit.. Vi är ju vana med distans, så jag tror inte att det blir nå "problem".. Men det känns extra tungt nu för att vi har umgåtts så pass mycket senaste tiden, sovit med varandra så gott som varje natt och vaknat upp vid varandras sida. Hur härligt som helst! Sen känns det också tungt eftersom att jag blir ensam i "hans" lägenhet, inte hemma i min egen.. Kanske låter knasigt, men det känns fortfarande (mer eller mindre såklart) som att det är uppdelat i "hans" lägenhet och "min" lägenhet. Jag tror att när vi får vår lägenhet i Luleå kommer det att kännas som "våran" lägenhet, "vårat" hem. Galet vad jag längtar!

Ska försöka att inte deppa ihop under tiden han är borta. Jag har mycket att tänka på, allt i från hemresan till Piteå, umgås med tjejerna med ett glas vin (?) i handen, mysa med Alice, gå ut och promenera med mp3'n, ha sängen för mig själv (!), se en riktigt bra film och framför allt LTU. Första riktigt klassen börjar ju på måndag! Finally! Imorrn ska jag dit för att gå på datakurs och bibblakursen som jag tror kan vara mer eller mindre värd och bra att gå på.

Ajja, nu ska jag försöka sortera lite kläder och välja ut morgondagens kläder innan det är dags för sängen. Kommer nog att sova gott inatt, jag och Elina var ute och gick på morgonen. Nu vet jag en bra runda på typ 4-5km som jag kan börja vandra på! :D

Promenad

Linus och Emil - Intervju av FörsvarsmaktenMin älskling blev intervjuad igår av Försvarsmakten. Detta pga att han är en av de utvalda att gå Officers-utbildningen nere i Kvarn. Han visade mig intervjun och vi läste igenom den tillsammans.

Ska snart ut och gå med Elina, kring 9.30 skulle hon komma förbi. Skönt. Vet som inte riktigt vart man kan vara ute och promenera här i Boden, så hon får vara lite guide åt mig!

Uppdaterar nog senare i eftermiddag / kväll..
Då har jag förmodligen varit och sagt hejdå till Memil på tågstationen.. :'(


Lurad!

Vilken dag! Jag kom hem för ett tag sen, hem till Boden dvs. Vi steg upp 06.20, skjutsade Emil till A9, eller var det i19..? Skit samma, sen for jag iallafall tillbaka till lägenheten och började sakta men säkert göra mig klar. Sminkning, klädval, lite frukost, mys med Alice osv. Tog bilen och körde till Sylvia, körde efter henne till LTU. Följde med en av phösarna till ICA och köpte en dricka. Mötte upp klassen, gick på föreläsningen - "Att lära sig vara lärare". Trots att den "föreläsningen" kändes ganska meningslös så hände ändå nå kul:

Mitt i allt knackar det på dörren, in kommer en tjej som jobbar på S.T.U.K med en av killarna från klassen, han var "anhållen" för stöld. I klassrummet finns dessutom hans "medbrottsling" som han får peka ut. Efter många om och men följer tjejen med dom ut och vi hör dom "skrika" åt varandra om att hon inte gjort nå, att stöld är allvarliga saker och att polisen kommer bli inblandad om dom inte kan komma fram till en lösning etc. Sen blir det tyst. Det dröjer några minuter så kommer dom in igen. Iklädda phösarkläder! Dom var bara s.k "fusknollor". Snacka om att jag inte fattade något förens dom började förklara, haha! Klockrent. Jag blev verkligen lurad!

For sen till Dollarstore och SkoKanonen, sen vidare till Storheden, dvs Rusta och ICA Maxi. Kände att det kunde vara kul att handla där då jag alltid annars handlar på Willys när jag är på Storheden. Nu har jag fan handlat mat för flera år känns det som! Extremt länge sen jag gjorde en ordentlig storhandling, så man kan väl säga att det var på tiden. Det är så skönt att vara hemma igen. Funderar på att lägga mig på soffan och vila en stund.

Sista natten..

Vi var på bio i Luleå igår - jag, Emil och Erik. Vi såg Inglorious Bastards. Den var betydligt bättre än förväntat, även om jag var extremt skeptiskt till den när vi for ångrar jag inte att jag följde med. Det var trevligt och rätt mysigt. Blev dock lite sent, vi kom inte i säng förens kring halv 1 inatt.. sen ringde alarmet 06.20. Skjutsade Emil till utbildningen och nu sitter jag här.



Ska strax börja göra mig klar för avfärd. Först möta upp Sylvia och sedan börja köra mot Universitetet för min första föreläsning. Kul! Efter den drar jag till Storheden för att handla, lite tråkigt att fara ensam.. men men, jag överlever nog. Ska bli såå skönt att komma tillbaka hit sen, packa in varorna och ta det lugnt, kanske sova middag om jag har tur. Eventuellt fara till Emelie en sväng ikväll innan jag hämtar hajjn från kvällstjänsten. Sista natten ihop, imorrn far han. Jag vill inte. En osäkert säker framtid väntar..?

Botade baksmällan ute på skjutbanan!

Botade baksmällan igår genom att fara på skjutbanan med Emil, Fredrik och Jenny. Vi hade skit kul! Jag vet inte om jag hade nybörjartur eller om jag bara är allmänt skicklig på att skjuta, men bra gick det iallafall! Ni vet sånna där gula grejer som är i Kinderägg, sånna som leksaken är i? Träffade en sån på första skottet! Nöjd! Vi körde även "3 skott på 10 sekunder", gick rätt bra där också. Alla 3 skott träffade tavlan och totalt fick jag 4 poäng, den som hade mest fick 6 poäng tror jag. Inte illa pinkat av Memma! :D

I lördags for jag med mamma på stan och sedan gjorde vi lite ärenden i Öjebyn. Följde med henne hem och tittade på nya sängen och Bastians omgjorda rum. Riktigt nice blev det. Sen kom Memil och hämtade mig och vi började köra mot Boden. Käkade lite mat och gjorde oss klara för utgång på Bränna. Hur trevligt som helst hade vi allihopa.


Malin, Johan och Erik
  Vi 
David och Sylvia - söta som vanligt :)  Jag och LM fular oss ute på Bränna
Bildförklaring om ni håller muspekaren över bilderna!


Söndag botade jag som sagt baksmällan på skjutbanan och sedan blev det middag hos Jenny och Fredrik. Älgkött med wookgrönsaker och ris. Mumma! Killarna tog hand om disken medans vi tjejer knallade för att köpa nå gott och hyra en film. Det blev "Marley and Me". Snacka om bra film, man både skrattade av glädje och sorg.


Marley and Me. Bild lånad av Google


Idag har jag städat här i lägenheten. Håller väl fortfarande på mer eller mindre, men jag tog en liten lunchbreak och tänkte att då kan jag ju passa på att uppdatera bloggen! Gick ner till Handlarn för att köpa sopsäckar, men dom var slut och fanns inte ens på lagret enligt han i kassan. Kasst. Orkade inte gå in till stan, utan jag köper sopsäckar när jag far till Storheden imorrn efter att ha varit på min första föreläsning på universitetet - "Att lära sig vara lärare".

SKÅL!

SKÅL och välkommen!

Snart börjar folket droppa in innan vi ska dra vidare till Elina som är så snäll och lånar ut lägenheten till oss. Vi är, som de flesta av er redan vet, utan både dusch och toa i lägenheten plus att Alice är ju här och lägenheten blir så grymt varm om man inte kan ha alla fönster öppna.  På tal om Alice, när jag och Emil kom hem till Boden idag och klev in i lägenheten luktade det illa som fan. Vi funderar på om vår älskade katt kan ha kissat inne, anledningen till att vi funderar är för att vi hittar inga som helst spår efter någon "olycka". Ajja, vi letar på, förr eller senare borde vi väl hitta hennes gömställe?

Fyllekäk någon?

Må hända att jag är lite på lyset, men jag tänker säga det ändå. Jag tycker du verkar så himla omogen. Internet vs riktigt livet, vad vet du om det? Haha. Vette fan om just du läser min blogg, men jag skiter i vilket, förbaskat skönt att få det sagt i vilket fall som helst.

Nollningen idag började med "upprop" i B192. Det blev en hel del lyssnande på alla möjliga personer. Sen lite grupprörelser som avslutades med en kort, kort massage på personen till vänster och sedan höger om en. Det går nog inte att beskriva dagen i detalj, men det har varit allt ifrån inskrivning och registrering till rundvandring, lunch på S.T.U.K och sen en kort stunds slappandes hemma hos Sofia innan fest i hemklassrummet med klassen. Egentligen skulle det vara utgång, men denna blev inställd pga diverse saker av mig och Sofia. Istället gick vi hem till henne där det fanns lite folk av olika de slag. Efter ungefär 1½ - 2 timmar senare kom Emil och hämta mig, skjutsade tjejerna till MAX och sedan hem mig till lägenheten här i Boden. Sitter nu här ensam, med Alice så klart, och försöker ragga folk till fyllekäk utan någon speciell framgång! Får väl bli en tonfiskbiff med lite mos och sallad innan sängen ikväll.. Igen.. Lite lätt less..

Nåja, jag ska göra ett sista försök att få hit min lilla madame som tydligen är i Luleå ikväll! yes, I'm talking about the one and only, Sanna!! :D


Fjärilar i magen!

Nu bär det av om 45 minuter, då kommer Erik och hämtar mig.


Jag har fjärilar i magen! : )


Frosta av frysen..

Alice har hittat sitt favoritställe i lägenheten, uppe på skrivbordet. Hon har legat här i stort sett hela dagen, bara kikat in i köket/vardagsrummet nån enstaka gång för att ta en bit mat och få lite ömhet. Underbart söt hon är. Jag skulle ALDRIG klara mig utan henne. Alice är det bästa jag har! Jag skulle göra allt för henne!



Håller på att frosta av frysen, börjar närma mig 5 timmar och 30 min, och det är icket klart ännu! Aldrig i hela mitt liv har det tagit så här länge att frosta av en frys! Har tagit en bild innan jag började, kanske lägger upp den senare om jag kommer ihåg. Det var helt makalöst va mycket is det fanns i denna frys alltså. Endast nedre lådan gick att använda. Övre facket var helt igenfruset medans mittenlådan inte ens gick att öppna. När isen började smälta hörde jag världes brak och plask. Det var mittenlådan's framsida som ramlade lös och rätt ner i ugnsplåten som fångar upp vattnet. Haha, snacka om hjärtattack!

Nej ni mina vänner, nu är det dags att börja packa de kläder jag behöver inför Nollningen imorrn. Först det jag ska ha på mig under dagen, sedan de kläder jag ska ha för utgången på kvällen och sist men inte minst dagen-efter-kläder!

Sista dagen på min "semester"

Det knackade på dörren när jag stod i duschen. Uh uh, tänkte jag. Sen hörde jag en bekant röst bakom dörren som sa "Memma, jag väntar i lägenheten". Det var så klart Memil som var hemma! Jag duschade färdigt och fick en bamsekram när jag kom in i lägenheten. Vi satte igång en film, The Stand eller som den heter på svenska, Pestens Tid. Hann se 1½ av 4 skivor innan vi gjorde godnatt.

Idag är "sista dagen på min semester", som förövrigt började igår. Imorgon börjar Nollningen. Det är inskrivning, rundvandring, fotografering, allmänn information och massa annat på schemat på dagen. På kvällen verkar det vara fest i hemklassrummet med klassen och därefter utgång på S.T.U.K. Nervöst men spännande! Dock måste jag på systemet idag och inhandla lite gottgottigottgott! Samtalet med gumman avbröts pga dålig täckning, men jag hann sminka mig, käka frukost och uppdateras om diverse saker innan det bröts iallafall!


Städa, tvätta och fälla träd

Alice har börjat finna sig tillrätta, jag tror att hon faktiskt känner igen sig sen sist vi "bodde" här i Boden. Vi kom hit igår kring 13-14, gjorde en snabbstädning efter att Emil hade varit och grattat sin mormor och sen for vi och handlade. När vi hade handlat mötte vi upp Fredrik som hjälpte till att fälla den stora björken hos Emil's storasyster. Jag och Jojje var s.k bilvakter. Som han skrattade när träder föll, haha, sötunge! Efter att vi fällt träd och kom tillbaka hem käkade vi en sen middag och sen städade vi upp i klädkammaren. 21.00 till 02.00 sprang vi som tokar fram och tillbaka till tvättstugan för att hinna tvätta det mesta från klädkammaren. Nu hänger allt på tork här och där i hela lägenheten och bara väntar på att bli vikta allteftersom det torkar.

Det är bara jag och Alice som är här för tillfället, älsklingen har farit på utbildningen och kommer nog inte hem förens kring 19-tiden ikväll.. Har satt på lite Rena Rama Rolf som får gå i bakgrunden medans jag ska fixa och dona lite. Det jobbigaste är inte att vara själv på dagarna, inte än iallafall, utan det är att inte ha toa och dusch i lägenheten.. Att ha badrummet ute i korridoren påminner mig om när jag flyttade in i min lägenhet i Piteå för 2 år sen och dom gjorde stambytet.. Ajja, den här gången är det inte riktigt lika dramatiskt, vi har ju iallafall fortfarande vatten i köket!


Vi - Memil och Memma
Känslorna blir bara starkare allteftersom tiden går.. v


1 dag kvar

Tiden går så himla fort nuförtiden.. Imorgon är det fredag, min sista dag på jobbet. Sen är jag ledig i 4 dagar och därefter börjar Nollningen! Det är en spännande nervositet som hänger ovanför mig som ett moln.

I veckan har jag hunnit vara på vårdcentralen 2 gånger.. Först igår för undersökning, stick i fingret och en halsodling.. Idag fick jag fara dit och ta blodprov. Nu har dom hittat på nya saker som eventuellt kan vara fel på mig.. Att det ALDRIG tar slut.. Hursomhaver, jag är inne på min andra pencillinkur nu.. Förra kuren tog slut i söndags, i onsdags började jag på andra.. Mår fan skit dåligt från allt jävla pencillin.. Min kropp tycker inte heller om det, den ger mig alla biverkningar i hela världen..

Sammanfattning av veckan: Jag och tjejerna har varit ute och käkat bollar, Alice fastnade i en galge, jag har börjat flyttpacka, telefonterroriserat min mamma, hämtat ut mina nya glasögon.. Det var nog det mesta?

Tänkte visa er lite bilder från i helgen, hade nån konstig inställning på kameran så dom flesta bilderna blev tyvärr rätt suddiga, men skit samma. Jag lägger upp några iallafall! Första raden är från kubben på fredagen medans andra raden är från 70års kalaset på lördagen. Söndag var det 7års kalas men då tog Emma inga bilder.. Lite bakis kanske? xP


Elina
  Jag  Killarna mot Tjejerna, 1-1  Bling-bling cykeln ;P

Elina och Tindra  Älskling och Johan  Memil och Jag  Emil och Bamse


5 dagar kvar

Igår har det 70års kalas. Idag var det 7års kalas. Super trevlig helg. Jag har fått höra rykten om att det är fler av mina bekanta som ska flytta till Luleå i vinter, fan va nice med sällskap. Klockrent alltså!

Det är dags att hoppa in i duschen egentligen, ska göra det alldeles strax. Sen blir det nog en tidig kväll så man orkar upp och jobba imorrn. Imorgon är en stor dag för min älskling. Lycka till gubben! För min egen del innebär den här veckan också vissa förändringar. När jag vaknar imorrn är det bara 5 dagar kvar.


70 år

"Could someone tell me why it's so hard taking chances? "


Nu är det dags att gå och sova..? 70'års kalas imorrn, min älsklings farfar fyller år. Ska bli riktigt kul. Ärligt talat så tror jag att det kan bli en riktigt bra dag. Just nu är det så många funderingar som snurrar runt i mitt huvud så jag vet inte vars jag ska börja.. Att jag börjar bli nervös är väl det "snällaste" jag kan säga i dagsläget..? Ajja, godnatt..


Skogsfru och hemmabio

Tråkigt. Fortfarande ont i halsen, snuva osv.. Idag är 6'e dagen på pencillinkuren..
Tänk om den inte funkar som den ska..

Igår såg vi film hos Johannes, han hade en projektor med typ 94tums bild, man kan väl säga att vi var på hemmabio? Haha! Kommer inte alls ihåg vad filmen hette, men riktigt bra var den. Handlade om Judarna och kriget. Tänk att det verkligen har hänt. Hemskt.

Jag lärde mig "ett nytt ord" igår, eller vad man nu ska kalla det. Skogsfru. Klockrent!

--

Btw! Jag kom på en sak till.. Jag slösade otroligt mkt pengar igår, på ett enda köp! Var och gjorde synundersökning och beställde nya glasögon. Snacka om chockad jag blev när optikern sa att jag blivit 1mm bredare sen sist (6 år sen). Jag tittade på mamma och såg att hon tittade lika underligt på mig. Tillslut klämde jag ur mig ett osäkert "Ehm.. okej..?". Till svar får jag: "Ja, mellan ögonen alltså". Crazy!

Kategorier = Kaos

Jag har så otroligt tråkigt idag. Jag bestämde mig för att rensa och fixa bland kategorierna här på bloggen, men det verkar ha blivit lite smått kaos så att gamla inlägg har kommit fram så att det verkar som att dom är skrivna idag. Vilket inte riktigt stämmer, haha. Såsmåningom ska jag försöka mig på att göra en egen design här på bloggen, så den blir mer personlig, mer "jag".

Jag och Alice hade myskväll härom kvällen. Alice la sig och sov både bredvid och med fjärrkontrollen, min lilla sötnöt! TV, Alice, dipp, morötter och ett glas kall Coca Cola. Finns det nå bättre?


 

   

Nej nu ska jag försöka få i mig nå mat och dagens dos av pencillinet.. Varför är det bara skit på tv idag? Det är ju lördag, det borde vara massa bra! Som igårkväll, då var det en Stefan och Krister teater, Bröllop och Jävulskap (visst heter den så?) för att vara exakt. Älskar Stefan och Krister, humor på hög nivå! Haha!


Svarta Naglar

ÄNTLIGEN! Nu har jag tagit mig i kragen och köpt svart nagellack. Jag är riktigt nöjd!
Hittade dessutom 2 par skor,

Minnen

Åhh, kollar igenom lite bilder på datorn.. Jag längtar verkligen tillbaka till dessa stunder..



Halloween - Djävuls Ängel spelad av moi



Väntan..

Läkaren ringde mig tidigare i veckan för att lämna besked på provsvaren, han frågar hur jag mår och jag nämner att halsen har börjat bli dålig igen. Han ber mig komma in på fredag 14.15 så att han kan få undersöka halsen. Sagt och gjort. Jag får med mig mamma till vårdcentralen, vi väntar och jag blir undersökt. Vi väntar lite till, dom tar ett halsprov. Vi väntar ytterligare och vips, så får jag veta att jag har streptokocker! Vi får vänta ännu mer innan läkaren kommer, han har då med sig ett sjukintyg, 100%.. Vi får fara till apoteket för att hämta ut penicillin. Nu ligger jag hemma igen..

Varför kan inte någon annan få bara sjuk?
Jag tycker personligen att jag har varit sjuk för flera år framåt bara sen 2009 började!


RSS 2.0