Mamma-dos

Min morgon började hur bra som helst. Vaknade före klockan ringde. Gick upp och kletade på lite smink och kläder. Sen ringde världens bästa mamma och meddelade att hon och morfar närmade sig Luleå, så jag gick ut med soporna och satte mig i bilen för att fara och möta upp dom. Eskorterade dom hit, hem till lägenheten för deras första besök någonsin! Efter en liten rundvandring och lite skvaller tog vi morfars bil till Storheden för lite shopping.

Morfar är nog en av dom gulligaste gubbarna i landet, t.o.m i hela världen, har inte bråttom alls och väldigt rolig uppfattning om vad som är dyrt respektive billigt i affärerna. Och mamma då, ja.. vad kan man säga förutom att hon helt enkelt är den bästa som finns?

                                  En riktig mamma-dos var precis jag behövde!


Kramen med stort K

Efter många om och men följde jag med på en ”dejt”. Efter jobbet körde vi hem till mamma och jag lämnade min bil, hoppade in i hans och åkte mot en ny stad. Bilfärden gick snabbt och smidigt, ingen pinsam tystnad, vilket var en stor lättnad för min del. Väl framme parkerade vi och gick sedan upp till han. Jag tyckte det var jätte spännande att se hur den här människan bodde och efter en snabb rundvandring hamnade vi i hallen igen, mitt emellan kök/vardagsrum och sovrummet. Vi tittade varandra i ögonen. Sen sa han lite flirtigt dom magiska orden: ”Får jag ingen kram..?”. Min första tanke var: ”Okej nu gäller det”.

                                 

F
ör mig är kramen jätte viktigt i ett förhållande. Kan man inte ge en go, mjuk och varm kram så är det kört. Vi la armarna om varandra. Wow! Det är nog den goaste kramen jag någonsin fått. När våra kroppar möttes, när vi var i varandras famn då visste jag.. Känslan kan bäst beskrivas som när man lägger pussel och man hittar den rätta biten, den biten som får resten av pusslet att bara falla på plats. Med andra ord, det var den perfekta kramen.
Kramen med stort K.

                             


Ugglorna


                             

Alice var väldigt skeptisk till Ugglorna som jag packade upp och ställde på vardagsrumsbordet i lördags. Men oj vilket fin sken det blev på dom när jag satte i värmdeljus och tände! Jag är supernöjd! Det är nog det enda positiva med hösten, att det blir lite mörkare så att man kan börja tända ljus i hela lägenheten.

Jag har gått och blivit sjuk igen.. har precis tagit mig en dusch för att få upp värmen. Det nästan ekar tomt i kylen just nu, tur i oturen då det är löning idag, så jag måste ta mig i kragen och dra mig till affären. Tyvärr måste man ju åka och handla trots att man är sjuk..


Myshelg

I lördags slet jag upp Memil ur sängen och lyckades få med han på stan. Köpte 2 tröjor och 2 ugglor (ljuslyktor dvs). Älsklingen ringde sin syster och tur var väl det för han hade blandat ihop dagarna! Vi skulle till hans mormor på lunch först på söndagen, så istället för att dra till Boden så for vi hem. Jag la mig i sängen och såg "män som hatar kvinnor", somnade flera gånger under filmen (5-10min/gång, kunde verkligen inte hålla ögonen öppna) medan Memil spelade. Vi gjorde en sen middag framför tvn, tände ljus och bara njöt av varandras sällskap.

Söndag var vi som sagt hos hans mormor, firade hennes födelsedag i efterskott. Den 18 september ska vi bjuda henne på en bowling-eftermiddag då detta var det enda hon önskade sig. Rätt coolt av en 85-åring tycker jag! När vi kom hem gjorde vi inte många knop, vi badade skumbad, hoppade över middagen och såg film.

Imorse åkte Memil, så nu är jag gräsänka fram tills på fredag. Tråkigt och ensamt. Just nu är jag på jobbet, så länge man jobbar på dagarna går det rätt bra, för då går tiden ändå rätt fort. Däremot känner jag hur halsen är påväg att paja igen.. Biter ihop sista timmarna idag och hoppas på att det känns bättre imorrn helt enkelt. Positiva tankar var det va?


Hur ska det gå..?

                                                   :*

T
immarna går så sakta nu sista timmarna på jobbet, mest troligt för att jag vet att det är fredag vilket innebär att jag är ledig 2 dagar PLUS att Memil kommer hem ikväll! Såg att 3'an kör Sagan om Ringen-maraton i helgen, så vi kommer nog mysa ner oss i soffan och se så länge vi orkar ikväll.

Mina stora planer för morgondagen kanske måste skjutas upp till söndag, eftersom att vi är bjudna till Memils mormor på lunch imorrn. Hon har fyllt år så vi ska dit och fira henne, hela 85 år har hon blivit!

Igår efter jobbet for jag och solade. Jag frös så mycket att det brände om händerna när jag låg där, men oj så skönt det var att få upp värmen! När jag kom hem blev det en snabbdusch, vänder mig om och ser ett kryp på väggen, slänger på mig morgonrocken för att gå och hämta en tidning och slår ihjäl den. Nu ligger insekten under en blöt tidning i badkaret och väntar på Memil, haha. Dessutom har jag en spindel i hallen som väntar på att bli bortplockad plus att jag inte tagit in posten i veckan för alla spindlar som bor i vår postlåda! USCH!
Hur ska det gå för mig med alla kryp om Memil åker till Afganistan?

Stora planer!

Det har varit ett jäkla strul med byte av plats här på jobbet i veckan alltså! Beror förmodligen på att det är så pass många som börjar komma tillbaka från semester. Den här dagen är iaf "snart" slut och sen är det bara 1 dag kvar på den här veckan! Tänk att det är fredag redan, veckan har gått fort och det uppskattas

                                    

Jag har stora planer för mig och Memil på lördag. Det blir att gå och shoppa, känner verkligen att jag behöver skaffa lite nya kläder. Preliminärt verkar det som att våra lektioner på LTU startar 7 sept och jag måste erkänna att det känns som att börja högstadiet eller grundskolan igen. Man vill komma dit i nya fräscha kläder och inte bara ha samma gamla trasor som förra året, haha. Så nu har jag bestämt mig för att slita upp Memil på lördag och dra på stan! Han vet dock inte om mina stora planer ännu, hihi.

Världen är liten

                                        
                                                När jag kommer hem ska jag lägga mig
                                          och mysa med Alice framför tvn heeeela kvällen!


D
et är inte alltför många timmar kvar tills jag slutar. Eftersom det inte blev nå extrajobb ikväll så känns det som att jag har en relativt kort dag, "bara" 8 timmar! Något som känns mindre kul är att det har börjat sticka i halsen igen.. Jag biter ihop så länge det går och hoppas att jag kan stå ut den här veckan, vila upp mig i helgen för att sedan ta mig igenom nästa vecka som också är min sista!

Igår visade det sig än en gång hur liten världen kan vara. Jag skjutsade hem min kollega efter jobbet igår för att han skulle slippa gå. När jag börjar ana vart han bor berättar jag om en kompis som också bor därikring, han frågar vad hon heter och jag svarar. Då visar det sig att min kompis också är en kompis till hans flickvän. Och det stannar inte där! Följdfrågan blev så klart hur jag känner henne, så jag svarar att min killes kusin har varit tillsammans med henne. Då säger killen: men den kusinen är ju bror till min flickvän! Haha hängde ni med? Snacka om att världen är liten!


Back to work~

Börjar bli dags för sista rycket här på jobbet, slutar 17.00 idag och sen är det bara knalla iväg till Röda Faran för att brumma iväg till nästa jobb! Trots att det bara är tisdag idag måste jag erkänna att jag längtar nå ofantligt till helgen, ska bli så skönt att få sovmorgon på lördag, mysa med Memil och göra ingenting.

Har egentligen inget speciellt roligt att dela med mig, mest troligt blir det samma arbetsschema även imorgon. Älskar mitt extra-kvälls-jobb, så jäkla roligt, tiden bara flyger förbi! Nåja, nu börjar rasten närma sig sitt slut så back to work~

                                            
                                                            Mys-bus i solen



Dubbelliv

I lördags var jag och älsklingen på Nolia. Jag köpte en scarf/halsduk, likadan som jag har sen tidigare men annan färg. Huuur skön som helst, längtar nästan lite till hösten så jag kan börja använda den för just nu är det på tok för varmt!

Jag klev upp med Memil 04.10 imorse, lyckades somna om ca 30 min innan min egen klocka ringde efter att han åkt iväg med taxin mot flygplatsen.. Jag älskar att han är hemma till måndagsmorgon, istället för att åka redan söndag eftermiddag. Det gör STOR skillnad! Men när jag själv ska upp och jobba är det ingen höjdare, just pga att jag har så svårt att somna om..

Idag är dessutom första dagen på jobbet sedan sjukskrivningen, än så länge får det bra förutom lite teknikstrul med dator. Fast jag är glad så länge det är datorn och inte halsen som krånglar! Extra jobbet börjar ikväll också, så jag lever lite dubbelliv för tillfället känns det som, haha.

Sjukt tråkigt..

                                  

Idag kom jag på att jag har ju en webcam i min bärbara, så jag bestämde mig för att testa den och vad märker jag? Jo, jag märker att den har massa olika inställningar, eftersom att jag har så sjukt tråkigt (bokstavligt talat) var jag ju bara tvungen att leka av mig lite. Haha!


Glasbanken

För någon vecka sen hade jag ett Stefan och Krister-maraton och i slutet av varje avsnitt i "Full Fräs med Stefan och Krister" är det en gubbe som jobbar på systemet som drar ett s.k skämt (eller vad man nu ska kalla det), vilket fick mig att minnas förr i tiden.

När jag var liten och följde med mamma å systemet fick man dra en lapp och vänta på sin tur. När man kom fram till personen bakom disken sa man vad man ville ha och dom gick och hämtade det. Har för mig att det bara var stark sprit som det gällde, eller minns jag fel? Gällde det även öl och cider? Någon som kommer ihåg detta och kan hjälpa mig att fylla i min lilla minneslucka eller bekräfta mitt minne?

Btw, är det därifrån uttrycket "glasbanken" kommer..?


Skadad

Igår läste jag ut sista boken i shopoholic-serien. Riktigt bra, svår att lägga ifrån sig. Älskar den serien! Men sen blev jag ganska snabbt uttråkad. Det går ju rätt mycket skit på tv på dagarna, men allt är mer eller mindre repriser (iallafall för en tv-nörd som mig) så jag bestämde mig att börja på en ny bok och guess what?! Jag har läst ut den för några timmar sen, strax över 300 sidor är redan avklarade! Det är klart den mest intressanta bok jag läst i sommar. Den är fängslande, hjärtskärande,  faschinerande, tänkvärd, hemsk, medryckande och en massa andra saker.. Jag kunde verkligen inte lägga bort boken!
Alla borde läsa den tycker jag.

                                                
                                                    Cathy Glass - Skadad
.
                                                      (Bild lånad av google)

Nu är bara frågan.. Vad ska jag hitta på nu då? Har en fantastisk huvudvärk och är trött som bara den. Ska antingen 1. gräva fram en film och ta en powernap eller 2. påbörja nästa bok och ta en powernap.

Snopp-sockerkaka med daim-oboy, någon?

                                                Slagna hjältar :*
                                                          Slagna hjältar

Så var ännu en helg över. Nu börjar det dra ihop sig, vi närmar oss slutet men samtidigt början på något nytt. Det är mer eller mindre 4 månader kvar av Memils utbildning. Det är drygt 4-5 veckor tills vi får besked om Afganistan. Det skrämmer mig att han kanske far på utlandstjänst "snart". Jag är rädd för hur jag ska reagera när vi får beskedet. Kommer jag bli lättad om det är ett nej eller bryta ihop av rädsla om det är ett ja? Kanske blir jag lättad av ett ja, får då vet vi iaf om han åker eller inte. Så många tankar och funderingar..

Jag mår verkligen piss av min pencillinkur.. Min mage bara skriker efter något, jag vet inte vad. Har försökt ge den mat, men den är inte så intresserad som jag vill att den ska vara. Jag mår illa. Jag är trött. Jag får ont i magen. Det vore väl ändå f*n om den här kuren inte funkar! Älsklingen for och köpte hälsofil med goda bakterier åt mig i helgen, jag hoppas på att de ger resultat snart.

                                                  
                                                               Före    -    Efter
Btw så bakade jag i helgen, min trötthet kommer i vågor och jag hade en topp där jag var lite piggare. Jag bakade snopp-sockerkaka med daim-oboy! Kolla vilken vacker skapelse, haha. Trots att toppen blev lite bränd (läs: svart) och att det rann ut lite smet ur kulorna så blev den god efter att toppen skurits bort. Mums~


En mamma-kram..

                                   Vila i frid älskade mormor.. Du är saknad.

Förra veckan var jag äntligen förbi mormors grav. Jag, mamma och Bastian var där och lämnade två rosor, tände ett ljus och jag satte dit en fjäril som jag köpte. På väg tillbaka till bilen kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre. Jag fick till och med mamma att fälla några tårar. Jag är glad att hon var med, jag fick en sån där kram som bara mammor kan ge. En kram som gör att man får känslan av att det kommer bli bättre, att allt kommer ordna sig.

Memil åkte tillbaka till Kvarn i söndags, det har tagit några nätter men nu har jag vant mig att sova själv igen. Jag är fortfarande sjuk, jobbade igår och halsen blev betydligt sämre så idag har jag fått en pencillinkur som jag ska ta i 10 dagar. Tycker svärmor sa det så bra, "du äter pencillin som godis, typ". Någon gång måste de gå över va..? Usch va less jag är på det här alltså..

Något som gör mig lite glad är att jag äntligen fått tag i sista boken i shoppoholic-serien! Nu har jag alla och det är lycka. För tillfället håller jag på att frysa ihjäl så jag tänkte lägga mig i ett varmt skumbad och påbörja sista boken. Tidigare idag läste jag ut Pamela Anderson - Star, den blev rätt erotisk på slutet. Kanske inte världens bästa bok, men ändå rätt skön sommarläsning.

                               

Va tycker ni om matplatsen btw? Jag har bytt gardiner och duk eftersom att det blev så mörkt därinne, kände att det var på tiden att jag fick lite sommarkänsla i köket.


RSS 2.0