Testar mig fram

Testar en ny blogg, tryck här för att komma dit.

♥ ♥ 

"fia med hutt"

 

Det är helt galet va fort tiden går nu, dagarna bara rullar förbi. Helgen är över och snart har halva den här dagen passerat. Igår hade jag redovisning och sen jobbade jag på kvällen. Idag har jag egentligen bara hunnit handla och duscha. Väntar på att ugnen ska bli varm så jag kan göra i ordning lite käk innan det är dags att cykla till jobbet igen. Imorrn bär det av på äventyr med tjejerna, oj va kul vi ska ha!

I helgen for vi till Boden och bytte till vinterdäck, lite väl i sista sekund men vi hann i alla fall innan det blev alltför halkigt på vägarna. På kvällen hade vi party, det fanns en liten tanke bakom våran fest men det är inget som jag vill nämna här. Inte än i alla fall. Grabbarna kom först och sen tittade även Sofia och gänget förbi. Jag och grabbarna begav oss ut på krogen där vi dansade så pass att jag hade en fantastisk träningsvärk i mina lår när jag vaknade i söndags! Vi hade grymt sällskap och underbart kul. Roligast var nog ”fia med hutt”, dvs vuxenversionen av ”fia med knuff” och det mest romantiska och minnesvärda var sista dansen med Memil ute på krogen ♥

 

"fia med hutt"
Snyggaste banden i stan ;)
Alice var helt utslagen dagen efter



Kan det finnas en anledning?

Nu har jag skrivit klart alla uppsatser (läs: 4 stycken). En är redan inlämnad och betygsatt av läraren. Bland resterande 3 är det en som är helt klar och två som ska få en liten finslipning på måndag. När det kommer till redovisningarna är en av två avklarade, den andra har jag på måndag. Ska bli så skönt när jag har haft redovisningen och skickat in resterande uppsatser. Då är det jobb som gäller måndag- och tisdagkväll och sedan drar jag på IKEA med tjejerna på onsdag. Det är min belöning för en effektiv start på veckan!

Eftersom att jag var tvungen att fara och hämta hem bilen mitt i allt pluggande plus att min telefon gått varm hela dagen så lyckades jag ändå få ihop sista uppsatsen innan Memil kommer hem. Han borde kliva in i dörren vilken minut som helst (lycka). När han kommer blir det Idol och sen godnatt, imorrn drar vi till Boden för att byta till vinterdäck på bilskrället och sen hem för att ha lite party! Kan det finnas en anledning till att vi har party i helgen..? Maybe!

... vill inte...

Hade skrivit ett inlägg, men så kom jag på att jag vill inte dela med mig av de tankarna och funderingarna som jag har, istället får ni en tråkig uppdatering som inte säger speciellt mycket!

Var på skolan idag, hade lektion och pratade sedan med läraren och fick lite tips på idéer till min uppsats. Har också pratat med mekanikern idag, det blev ett missförstånd mellan oss så bilen har varit klar ända sen fredagkväll så jag ska flörta med svärmor och se om hon kan skjutsa dit mig imorrn så jag får hämta hem bilskrället.

Förhoppningsvis hinner vi byta till vinterdäck på lördag innan folket kommer för att ha lite party i vårt enkla hem.

Visste ni att... getingar gillar korv?


Burk-Lisa?

Då var det måndag igen. Den här måndagen känns inte så jobbig som måndagar brukar göra. Jag tror att jag vet anledningen. Jag hade förväntat mig att vara utan Memil i 2 veckor, men eftersom att han inte hade helgtjänst som vi trodde så kommer han hem redan på fredag! Som jag nämnde tidigare är ingen gladare än jag över det!


Dessutom är det löning om exakt en vecka, nice! Längtar efter att få se min lönespecifikation då jag extrajobbat samtidigt som jag pluggat. Extra pengar är aldrig fel, pengar har alltid en förmåga att gå åt..

Jag tror att den här veckan kommer gå rätt snabbt, jobbar måndag, tisdag och onsdag plus att vi har lektion tisdag och torsdag. Förhoppningsvis får jag hämta hem bilen i veckan också. Då ska jag fara och panta, haha. Hur tragiskt det än låter att fara och panta som en annan Burk-Lisa så har jag och älsklingen en plan med vårt pantande. Vi tar alltid ut panten i pengar, istället för att använda det i butiken, och pengarna som vi får i handen samlar vi i ett kuvert. Varför kanske ni undrar? Jo, för att Memil är färdig med sin utbildning i december och pantpengarna ska vi använda för att fira! Det kanske inte blir så mycket mer än lite bowling och en middag, men det är pengar som vi ändå inte räknat med och hur ofta tar man sig egentligen tid att göra något kul och romantiskt när båda två är studenter? Jag längtar som bara den!

 

Så här såg det ut när vi bowlade med Memils mormor!

Ingen är gladare än jag för det ♥

Sitter här med musik och en ansiktsmask, har snott datorn från Memil en snabbis! Ska strax hoppa i duschen och sedan äta middag innan det blir att slappa i soffan resten av kvällen. Har varit riktigt effektiv idag, gått igenom massa påsar från datarummet, sorterat in i pärmar, städat nere hallen och tvättat upp alla vantar, mössor och halsdukar som fanns där nere för att minimera risken för spindelinvasion, haha.

Det blev ingen slush för mig i fredags, istället blev det saft á la smultron-, kiwi- och jordgubbssmak, mums. Vi gjorde kväll direkt efter Idol, jag orkar inte ens vara vaken för att se resultatet, kanske för att man inte är nog insatt i Idol än så länge? Älsklingen kom med goda nyheter i helgen också, det är inte någon helgtjänst nästa helg och ingen är gladare än jag för det

Slushen står på frysning


Mysig höstmorgon innan snön kom..


I
går blev jag bjuden på middag hos fröken S, det följdes självklart av det obligatoriska tjejsnacket! Idag har jag bland annat skrivit en uppsats och gjort slush. Slushen står på frysning, ska snart kolla om den frysit nog för att jag ska kunna ta mig ett glas till fredagsmyset med Memil och Idol.


Har fått prisuppgift på bilen, den borde vara klar vilken dag som helst. Dock så blev det dubbelt så dyrt mot för vad vi hade räknat med då det inte var avgassystemet som vi trodde, utan det var bland annat kamremmen som knappt hade några kuggar kvar plus en bult som hade lossnat, hål i förgasargummit och nå hjullager på en broms som behövde bytas. Längtar tills vi får hämta tillbaka bilen så vi kan fara och byta till vinterdäck, det kan ju behövas eftersom att det har snöat och även om snön inte är här för att stanna denna gång så vet vi alla att den kommer förr eller senare.


Muffins och mekaniker

Igår bakde jag muffins med daimkulor. Oj va goda dom blev!
Muffinsformarna är jätte söta med prinsessor och pirater på.

Inatt har jag sovit 12 timmar! Jag gick och la mig 20.50 och vaknade 9.00 imorse, behövde verkligen ta igen lite sömn och ladda batterierna. Idag har jag varit och lämnat bilen hos en mekaniker, bara vänta på en prisuppgift på hur mycket det kommer kosta.. Tråkigt att lägga pengar på det, men bilen är rätt viktig. Jag har alltid klarat mig bra utan bil tidigare, men nu när vi ändå har en bil vill man kunna använda den. Måste erkänna att man blir rätt bortskämd med att ha bil, kunna fara iväg när och var man vill!

Ikväll är det jobb som gäller för min del, var ett tag sen jag jobbade nu så det ska bli trevligt att träffa arbetskompisarna igen! Därefter är det raka vägen hem, ringa Memil och sedan gå och sova. Imorrn är det uppsatsskrivande som gäller hela dagen. Lämnade in första uppsatsen idag av tre. Redovisade första redovisningen av två igår. Sakta men säkert så avverkas saker från "att-göra-listan"!

Fredagsmys



Åh va skönt med helg - som jag har längtat!
Snart är det dags att krypa upp i soffan och ha lite fredagsmys framför Idol.

Praktiken är slut för den här gången, både på gott och ont.
Ska bli skönt att komma tillbaka till universitetet,
trots att det kommer vara full rulle med allt vad det innebär.


Dunderförkylning

                                    

Jag har åkt på en dunderförkylning. Började kännas lite under fredagskvällen, men det var inte så farligt. När jag vaknade på lördag hade förkylningen blommat ut ordentligt.. Det börjar kännas bättre. Snuvan, ont i halsen och hostan avlöser varandra, men i mitt fall brukar det vara ett tecken på att jag är på bättringsvägen. Det jobbigaste just nu är att det känns som att mina bihålor ska sprängas varje gång jag snyter mig och när jag hostar känns det som att jag ska hosta upp lungorna. Längtar efter helg med andra ord, då blir det mys och vila!

Det är sista veckan på praktiken nu. När praktiken är slut har vi två redovisningar plus tre uppsatser. Känner hur stressen sakta men säkert börjar byggas upp för att hinna med allt. Har försökt göra lite förarbete genom att plocka ut relevant fakta ur litteraturen, så en liten bit på vägen har jag kommit. I slutändan kommer jag hinna, av någon underlig anledning funkar jag rätt bra under stress ändå!

RSS 2.0