Julafton och födelsedag..

Julafton idag. Jag tycker att december månad har gått alldeles för fort. Det är dock inte bara julafton idag.. utan det skulle även ha varit mormors födelsedag ♥

Den här julen känns jätte tråkig.. Hoppas den går över lika fort som den kom. Dags att göra sig klar, blir mycke bilåkande idag. Helst hade jag lagt mig i sängen igen och sovit bort hela dagen..


Vi är lite roliga

Oj, det var visst "länge" sen jag skrev. Har varit så mycket sista tiden, speciell med skolan: seminarie, paruppgifter, inlämningar osv. Dessutom är älsklingen fortfarande hemma. Jag tror att jag sakta men säkert börjar förstå att han faktiskt är hemma för att stanna några veckor. Det är en härlig känsla, en trygghet som jag inte kännt på detta sätt förut.

Jag har dragit på mig världens förkylning efter helgens bravader.. eller kanske är det för att jag har kunnat slappna av i helgen på ett sätt jag inte kunnat göra på länge just på grund av alla skolgrejer? Nåja, sjuk är jag iallafall! Jag tappade räkningen igår på nysningarna, men jag tror det blev uppemot 7-8 stycken på rad! Idag smakar det blod i munnen så fort jag nyser. Det skrapar så där obehagligt i halsen när jag pratar. Febern kommer och går, jag tackar gudarna för panodil. Somnar på soffan gör jag också till och från.. Ja herregud.. Tur att älsklingen är hemma och tar hand om mig. Jag måste ju säga att vi är lite roliga. Vi tar fram varsin bärbar, han sätter sig i soffan och jag lägger huvudet i hans knä. Han tar på sig hörlurar och sedan kollar vi på film på varsin dator bara för att vi inte kan komma överens om vad vi ska titta på. Haha, är inte detta kärlek så säg? :)

För tillfället är jag gräsänka i några timmar. Memil och hans polare drog till Luleå för att se 2012. Jag vill också se den egentligen, men kroppen säger BIG no no på det idag.. Blää.. jag hatar att vara sjuk..


Byn

Jag var seg som en burk med sirap idag alltså.. Vi låg och kollade på "Jägaren" rätt sent igår, jag hade nämligen aldrig sett den och den ska tydligen vara en klassiker. Klockan ringde 10.30. Jag stängde av. Somnade om. Någon ringde kring 11-tiden. Jag satte på ljudlöst. Somnade om. Därefter vaknade Memil och då hade jag inte heller nå val, vi låg och slö tittade på film innan vi klev upp. Tog en snabbdusch och käkade tacoas från gårdagen. Hjälpte därefter fröken S med ett par extra ögon.

Sen drog jag och Memil till byn. Vi har varit och hälsat på massa folk, trevligt. Nu är jag frusen som en isbit och ska krypa ner under täcket här i soffan och se lite "Arga Snickaren" med en skål varma, nypoppade popcorn. Mmm~

Imorrn blir det lite städning och ännu mer hemmagjord pyttipanna. På kvällen blir det bio och sedan förbi Elina för några kalla, utgång eller inte får morgondagen bestämma!


.. fråga 7 och blackout

Seminarie redovisningen idag gick bra tror jag! Jag drog lott och fick fråga 7. Efter att jag berättat min del, lyssnat på alla andra, diskuterat, analyserat och kommenterat drog jag och Sofia till henne för att göra en sista finjustering i hopp om att få ett högre betyg. Jag tror att jag fick en liten blackout efter att ha redovisat min del då jag inte alls minns vad jag har sagt! Tur att Sofia var med så hon kunde meddela att jag skött mig bra!

Ska lägga mig på soffan och mysa med en bok tills Glee börjar. Jag har precis tagit en lång, varm och välförtjänt dusch! Nu rinner vattnet från håret, borde gå och kamma benan innan det är för sent..


Goda nyheter?!


Kanske innebär detta goda nyheter?!
På tisdag vet jag mer!

Jag kan knappt bärga mig! :D


Hemmagjord pyttipanna

Ny dag och nya tag. Igår pluggade jag och skrev "manus" inför seminariet av vårt grupparbete. En sak att checka av från min "to do list". Idag ska jag sitta och läsa och skriva stödord till redovisningen imorgon.. Huvvaligen.. Lottodragning om vilken fråga man får, tycker det är lite knepigt för då kan man inte förbereda sig på samma sätt som när man vet exakt vad man ska prata om.. Nåja, det är 8 frågor man kan få, så det borde inte vara omöjligt!?

Älskligen har farit till en polare för att plugga så jag och Alice är ensamma hemma. Jag passade på att ringa och prata med mamma, alltid lika skönt och trevligt.

Den hemmagjorda pyttipannan som jag gjorde igår var gudomligt god, om jag får säga det själv! Råstekt potatis med korv, köttbullar, lök och röd paprika. Mumma!


Bara för att jag kan!

Vi gjorde ett tappert försök att se filmen "Solstorm" som gick på tv igår, efter ungefär 15 minuter av dåligt skådespeleri gav vi upp och gick och la oss i sängen för att se "Flickan som lekte med elden" istället. Grymt bra film. Dock tyckte jag inte att den var lika bra som första? Älsklingen somnade innan filmen var slut, inte jag.

Vaknade när klockan ringde 07.30 imorse, steg upp och stängde av alarmet. Sen var jag bara tvungen att gå och dubbelkolla om Memil verkligen låg i sängen eller om allt var en dröm. Jag strök han på kinden. Han var och är fortfarande hemma.

Jag for och hämtade upp herr T som jag sedan skjutsade till flygplatsen. Första gången i hela mitt liv som jag ser flygplatsen. Han fick hjälpa mig att hålla koll på skyltarna för att hitta dit, vi var nog båda lite morgontrötta. Efter att jag släppt av han körde jag vidare mot LTU för grupparbete. Det gick snabbare än förväntat. Jag och Memil drog och handlade det första vi gjorde när jag kom tillbaka. Skönt att ha det bortgjort. I all stress råkade jag börja förbereda för maten vi ska göra imorrn och glömde helt bort att jag redan tagit fram kycklingfilé från frysen igår till dagens middag. Nåja, slutet gott allting gott!

Efter middagen somnade vi i soffan. Så otroligt skönt.. Jag kunde verkligen känna den värme och kärlek som strömmade från älsklingens trygga famn. Ord kan nog inte beskriva hur skönt det är att ha han hemma i 5 veckor! Jag kan knappt tro att det är sant.. Jag hör alla ljud från spelen på datorn, men ibland tystnar det. Då känner jag ett behov av att gå in i sovrummet, bara för att kontrollera så att han inte gått upp i rök och ge han en kram. Bara för att jag kan!

                                    Första bilden som togs på oss :)
                             Den absolut första bilden som togs på oss, 18 november 2006


Älsklingen

Det har varit några underbara dagar sen älsklingen kom hem, några timmar försenad, men han kom hem iallafall! Fredagen gjorde vi inte alls mycket eftersom att han kom hem så sent.. och igår var det lördag och fest. Fick träffa massa folk från Memils utbildning. Jätte trevligt att få ett ansikte på namnen han pratar om under veckorna! Väldigt trevliga människor måste jag erkänna.

Förfesten hos oss tyckte jag var rätt rolig. Sen drog vi ut på Bränna, men tillslut var det bara jag och Emil kvar vid vårat bord och då valde vi att gå hem. Jag hade en extremt rolig konversation med Emil när han hade somnat. Haha! Snacka om att han inte visste vad han pratade om när han mumlade osammanhängande i sömnen. Sötnöt.

Nej, nu ska vi se film!


Memil kommer hem!!

Egentligen har jag inte tid att sitta här! Men tänkte ändå slänga in ett inlägg.

Än så länge har jag hunnit diska, sammanfatta lite fakta till grupparbetet, Elina har fixat mitt hår och nu har jag ganska precis kommit ut ur duschen. Ska strax välja ut lite kläder, fixa lite smink, torka och fixa håret, snabbstäda och fixa julmys som förra fredagen. Idol-Final 20.00, äntligen är fredagen här! Huvudpunkten på dagens lista är ändå att Memil kommer hem!! Oj oj oj va jag längtar. Om några få timmar kliver han in genom dörren.. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! Glädjetårar kanske? Ajja, i-landsproblem. Han är saknad iallafall!!

Nej nu måste jag skynda mig, har mycket var att göra!



En märklig sak?

Sista natten själv nu, känns helt underbart måste jag erkänna..

Måste berätta en märklig sak som hände igårkväll. Jag har valt ut ett speciellt ljus som jag tänder varje kväll till minne av mormor. Detta ljus slockande och jag såg hur det började ryka, ni vet sådär som ljus gör när de "tar slut". Tänkte inte så mycket mer på det utan istället gick jag på toa, när jag kom tillbaka så brann ljuset igen? Undra om detta kan ha och göra med den konversation som jag och mamma hade bara några timmar tidigare..? Jag vill tro att det är så, och jag hoppas att det är det, men man kan ju aldrig veta säkert.. 

Idag skulle jag egentligen på föreläsningen som jag skrev om igår, men väl på plats blev det en ändring i planerna! Istället hamnade jag hemma hos Sofia och hennes gubbe och satt där och gjorde klart paruppgiften om elevhälsa. 10 kilo lättare! Nu kan jag fokusera hela min morgondag på grupparbetet.. Innan MIN gubbe kommer hem dvs ♥

                                    Plugg, plugg, plugg
                                            Vad gör ni när saker känns jobbigt? 
                    Själv gräver jag ner mig i allt annat (studier tex) för att slippa tänka så mkt!


Årets första julklapp

Klockan ringde 9.00 idag, skönt med lite sovmorgon. Steg upp och gjorde ingenting i ungefär 40 minuter, sen satte jag igång med pluggandet! Efter några timmar var jag rätt less så jag ringde Malin och fick en beskrivning på hur man kom till henne, jag lyckades ta mig dit efter några om och men, plocka upp henne och köra in till stan igen. Vi for och gjorde lite ärenden. Jag fick äntligen tag i en häftapparat med häftklammrar som funkar, en vit skärbräda med svarta blommor och fjärilar(!) på, årets första julklapp blev inhandlad, lite alkohol och panten blev bortgjord! När jag kom hem var jag väldigt effektiv! Satte slush på frysning, fick mat i magen och fortsatte plugga. För drygt 1 timme sen unnade jag mig att avsluta dagens studier och lite avslappning innan sängen.

LTU imorrn. Vi har en föreläsning om genus i elevhälsa, kan nog vara rätt intressant. Därefter blir det att jobba med paruppgiften med Sofia. Får väl se vad som sker när man kommer hem, men en promenad ska jag tamefan hinna med! Och kanske lite städning, skulle behövas inför helgens bravader.

                                    Mys med ljus 
                                Levande ljus är en avslappningshöjande faktor för min del.
                                  Har tänt ljus varje kväll sen i lördags, till mormor's ära


Mormor och Morfar

Steg upp 8.00, gjorde mig klar för en dag på LTU. En väldigt bra dag idag, bra föreläsningar och effektiv planering av grupparbetet! Har surrat i telefon så batteriet dog, jag tror att vi lyckades använda alla bokstäver i alfabetet!

H
ade planer på att fortsätta plugga på paruppgiften ikväll, men jag tror att jag unnar mig en kväll med lite film och mys med Alice för att återuppta pluggandet imorrn! Har lite ärenden som jag ska göra på stan också. Fullt ös medvetslös!

                         Mormor & Morfar
Mormor och Morfars hus, husvisning på torsdag.. Känns jätte konstigt att någon annan familj ska bo där! Mer eller mindre har detta varit som ett andra hem för mig i yngre dagar.. Det är många tankar som snurrar i huvudet. Jag tänker på saker som varit, händelser som vi gått igenom tillsammans, lukter jag minns och mycket mer. Jag kommer aldrig glömma hur mormor luktade av cigg och Fisherman Friends


Ens eget välmående

Det har varit några tunga dagar nu, trodde mitt hjärta skulle gå i tusen bitar när jag fick samtalet i lördags.. Har försökt fylla upp tiden med massa plugg, matlagning, promenader och mys med Alice. Sakta men säkert känns det lättare.. Det har inte varit lätt att gå igenom detta ensam så därför vill jag tacka mina vänner och Alice, en stor stjärna i himlen till Mamma, Sofia och Elina. Ni är guld värda!

En sak som jag börjar inse mer och mer är att majoriteten av befolkningen tänker bara på sig själva och på deras bästa. Det verkar som att trots alla tråkigheter som händer runtomkring, alla som säger att man kan lita på dom, att dom ska finnas där osv osv.. är en av de bästa sakerna man kan göra att se efter ens eget välmående, det gör ju omgivningen. Åhh.. allt kommer fram mer och mer och saker och ting blir tydligare och tydligare! Skönt att få det sagt då det har gnagt mig i flera dagar!

Jag har pluggat hela dagen i stort sett, har läst ut boken "Elevhälsa - i teori och praktik". När boken var utläst belönade jag mig själv med en promenad och sedan en härlig dusch. Fick ett tråkigt sms av en vän, grät ikapp i telefon och nu sitter jag här. Ska snart sätta mig och plugga lite till, besvara lite frågor osv.


Vila I Frid


Min mormor blev imorse en ängel
Eivor "Mormor" Öhman
24/12 1937 - 5/12 2009


Positiva tankar?

I vanliga fall brukar jag vid den här tiden på fredag skriva "snart kommer Memil hem!!" och vara överlycklig, sväva på moln som vissa kallar det. Så är inte fallet den här fredagen. Jag önskar att jag kunde snabbspola tiden EXAKT 1 vecka framåt för kommer han minsann hem!

Nu tar jag bara en snabb paus i städandet. Försöker få det lite "julmysigt" med nya stearin- och värmeljus plus en lampa i julstjärnan. Gjorde storkok till middag när jag kom hem från LTU idag, glutenfria makaroner med kassler, röd paprika, svamp och het currysås. Nu har jag matlådor i frysen för nästan en hel vecka!

Ska försöka komma på lite mer positiva tankar. Men först blir det att städa färdig med dånande musik ur högtalarna och sen en promenad i ett försök att rensa bort dessa negativa tankar jag har haft så gott om den här veckan! Nu ska jag dessutom börja jobba för att få bort de där extra kilona jag har lagt på mig sista månaderna!

Nåja, dags att börja om jag ska hinna hem och duscha och krypa ner i mjukiskläderna innan Idol!

                                     Promenad-look?


Gnäll

Detta måste vara den tråkigaste och längsta veckan på riktigt länge! Jag längtar så otroligt mycket till vi får flytta in i nya lägenheten att jag bara gräver ner mig mer och mer på att det är "så länge kvar" och att jag är fast i den här skit-staden! Om jag måste bo här mycket länge till kommer det nog sluta med att jag har så många dåliga minnen att jag aldrig mer kommer vilja bo i Boden!? Åhh!! Kanske är det frånvaron och utebliven telefontid med Memil PLUS stressen från alla skolarbeten som gör att jag känner så här? Nu har jag gnällt nog (för tillfället iallafall) så nu ska jag försöka ta mig i kragen och plugga lite. Borde dock boka tvättstuga och göra en snabbhandling.. Blää..


Another day..


I know distance doesn't matter, but you feel so far away
Another day without you with me
Is like a blade that cuts right through me
But I can wait , I can wait forever

When you call my heart stops beating
When you're gone it wont stop bleeding
The thing I miss the most is waking up next to you

I know it feels like forever, I guess that's just the price I gotta pay
But when I come back home to feel your touch it makes it better
Till that day, theres nothing else that I can do

 


Preliminärt

Det är 1'a december idag. Inte många dagar kvar till Julafton. Det jag längtar mest efter är att få fara hem till mamma, till hennes julmys och extremt goda julmat. Jag och Memil har bestämt att inte köpa julklappar åt varandra, istället blir det en gemensam julklapp som vi kommer få stor användning av i nya lägenheten!

På tal om den nya lägenheten, jag ringde till hon som bor där nu och vi har mer eller mindre bestämt inflyttningsdatum - preliminärt 12 februari! Hon berättade att lägenheten är i toppskick! Köksluckorna är ny lackerade i en grå färg och hon fick tillbaka dem för ca 2 månader sedan, golven är nyslipade och bonade och nästan alla rum är nytapetserade i vit/beige med olika mönster. Har inte hunnit fara och titta själv, men från det hon beskriver låter den helt fantastisk!

Annars då? Jag är gräsänka.. Det är inte alls roligt, som "tur" är har jag mycket att göra med skolan så jag försöker hålla mig sysselsatt för att få tiden att gå. Extra jobbigt med tanke på att älsklingen har fältvecka och vi kanske inte får prata förens på lördag.. Förutom att plugga har jag sysselsatt mig med att titta på film, julpynta, snart blir det städning och mycket telefontid med vännerna! Det gäller att hålla skenet uppe?

Jag och Alice somnade på soffan när vi låg och tittade på film tidigare idag, nu borde jag ta tag i dammsugningen och sedan sätta mig och plugga några timmar innan klockan slår godnatt.

                                         Alice som kattunge
                                                     Alice som liten kattunge

 


RSS 2.0