Motivationen har tagit semester

Helgen har varit helt underbart skön. Lugn och ro, god mat och älsklingen hemma. Att få en "avslappningshelg" var precis vad jag behövde. Trots att min förkylning har blivit bättre så har den på något sätt också blivit sämre.. hostar så mycket om nätterna att jag knappt får sova nå. Testade hostmedicin inatt, men jag vet inte om jag kan påstå att den hjälpte speciellt mycket. När jag vaknade hade jag mer ont i halsen än vad jag haft under hela veckan, tog en glass till frukost, väntade några timmar och sen var halsontet helt borta. Jag förstår inte hur man nästintill bara kan ha ont i halsen på morgon och kväll, för att sen knappt känna av det under dagen?

Har nyss suttit och stortjutit framför "I taket lyser stjärnorna".. Det kanske inte är världens bästa film, men vissa scener träffade mig verkligen i hjärtat. Klart en film som är värd att se.

Ska försöka sätta mig och plugga en stund, egentligen har jag ingen lust alls idag.. Motivationen har nog tagit semester?


14 + 1

Min överraskning till Memil var att jag hade gjort en tårta. Tror det är andra gången i hela mitt liv jag gör en tårta. Tanken var att han skulle få en "militärtårta", med grönt strössel, grön skrift och grön grädde, men mitt i allt virrvarr glömde jag bort karamellfärgen för att färga grädden och strössel fanns bara i grönt med rosa. Nåja, tårtan var god och blev en mindre succé iallafall! Vi firade älsklingen lite på lördag, skulle mysdricka med grabbarna och spela GH men det slutade i fest med utgång och galen efterfest. Han fick dessutom en 10-årig whiskey som han tyckte jätte mycket om, tack Johan för tipset!

I veckan har jag varit sjuk, är fortfarande inte bra, men mycket bättre iallafall. Jag var i Luleå i måndags och hämtade nå böcker, tog med mig Malin och vi drog en snabbis på stan där jag hittade en längre munkjacka i grått och svart, ville köpa leggins också men det fanns inte i min storlek så istället beställde jag dom via internet och igår morse kom paketet! 

                           Tårta   GH  Shopping

Det har varit så förbannat mycket i veckan, mestadels plugg, men även barnafödande, inte för min del utan för Malin och Johan! Grattis till er båda än en gång! Ska bli så skönt när Memil kommer hem ikväll. Fick ett urgulligt sms som avslutades med "Fredagsmys är på väg hem" för några timmar sen ♥

Helgen är planerad ordentligt. Full rulle tills på söndag då han åker för att vara borta i två veckor.. men när han kommer hem då är det dags att flytta! 14 dagar kvar tills vi hämtar nyckeln idag och ytterligare 1 dag innan vi flyttar möblerna! Tror ni jag längtar?! Haha, dum fråga!


Memils födelsedag

                                          Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
                                      Nej det är ingen vanlig dag för det är Memils födelsedag!
                                                        Hurra hurra hurra!!
*Sjunger*

                                                   :* 

Stort grattis till min älskling som fyller år idag. Hans plan är inställt/försenat så han kommer hem sent inatt och min lilla överraskningsplan sprack lite i sömmarna.. men jag har försökt fixa det på bästa sätt iallafall. Vad de är kan jag inte skriva här, så istället får ni se det en annan dag. Ska se om jag lyckas och hinner fota innan det är för sent. Jag har varit en snäll flickvän idag, har varit på systemet åt älsklingen så förhoppningsvis slipper han fara själv imorrn + att jag köpt en födelsedagspresent som jag inte riktigt tror att han räknar med. Oj va jag längtar tills han kommer hem så jag får ta en sån där go puss


Pinsamt

Imorgon är det fredag, äntligen. Har inte den här veckan bara rusat förbi!? Vad har jag gjort? Jag har sett massa avsnitt av Design: Simon & Thomas, läst massa litteratur angående barns skriv-, läs- och talutveckling, tjorvat med VFU-plats, handlat mat, lagat mat, diskat, lyssnat på musik, pluggat och myst med Alice, men största delen av veckan har jag ändå spenderat i studieböckernas värld. Ni ska se vilken lista på böcker vi har i den här kursen!  

Några pinsamma saker som jag har gjort i veckan är att jag skulle vända på mig mitt i natten när det lät BONK!! Vad hände? Jo, jag donkade huvudet rätt i elementet vilket resulterade i världens bula. Inte speciellt lyckat.. En annan sak jag gjorde var att jag for och tankade bilen innan jag skulle till LTU, för in bank-kortet, slår min kod, väljer pump och tankar, drar kortet för att få kvittot, sätter mig i bilen och börjar köra när jag har en liten duns. Tvärbromsar och kommer på att jag glömt att sätta tillbaka tanklocket.. Smidigt.. Detta är bara några av de pinsamma grejerna jag har lyckats med i veckan, men men skit samma!

Jag är så glad för imorgon är det faktiskt fredag och jag vet någon som fyller år då! ♥


Hej då..

Idag har Memil farit.. Följde med han ner till taxin, var så himla surt när taxin kom.. En sista kram och sen poff (!) så var han borta.. Hej då Memil.. Hur ska jag klara mig helt själv i den här himla hålan? Positiva tankar.. Hmm.. Jag hade stora planer på att göra bort min veckohandling ikväll.. men nu verkar det som att jag hellre sitter här hemma i min ensamhet med Alice och har aptråkigt framför tvn. Längtar tills Memil ringer och säger att dom är framme.. Jag blir alltd lika orolig över att det ska hinna hända nå på vägen. Tänk att man kan sakna någon så mycket efter så kort tid? Åhh.. kan det inte bara bli fredag så han kommer hem igen?!

N
åja, jag ska försöka att inte deppa ihop, därför kommer här en liten lista med 5 saker ni kanske inte visste om mig:
-         Jag måste ha samma märke på shampo och balsam annars "blir håret inte rent".
-         Jag kan bara dricka kall juice, annars får jag halsbränna.
-         Jag är otroligt lättskrämd.
-         Jag kan sätta huvudet på fötterna, i en typ av ”triangel-brygga”.
-         Jag har aldrig varit utomlands, flugit eller satt min fot utanför bilen på en flygplats.


Vissa tankar är så fula och hemska. Ångest. Jag skrämmer mig själv genom att tänka som jag gör ibland.. Ångest. Tänk om jag bara kunde radera tankarna.. Ångest.


Idag..


.. är det 4 veckor kvar


Blöt katt

Det enda jag kunde tänka imorse var "snälla skjut mig". Varför? Jo, för jag hade redovisning för närmare 30 pers idag! Min och Anna's nervositet smittade nästan av sig på resten av gruppen, haha. Jag är sjukt glad att det var en gruppredovisning, på nå vänster känns det inte riktigt lika hemskt då.. även om jag anser att prata inför en större grupp människor är något av de hemskaste sakerna man kan göra.. Nåja, jag överlevde. Gick nästan bra också.
Jag kanske har mognat sen gymnasie- och högskoletiden?

Min vecka hittils:
Måndag: Tenta
Tisdag (eftermiddag): Bokläsning, om elevers läs- och skrivsvårigheter (300 sidor, ren fakta..)
Onsdag (heldag): Bokläsning, samma som tisdag. Utläst! + Träna på redovisningen.
Torsdag (LTU): Redovisning + åhörare på 4 andra redovisningar. 
                          Projektrapport komplettering och utvärdering skriven och inlämnat!


Vi duschade Alice igår, haha. Blöt katt är så himla gulligt. Vi började med att blöta upp henne, Memil höll och jag duschade. Jag vet inte riktigt hur hon lyckades, men hon tog sig loss ur hans grepp och därefter sprang hon upp hans axlar så att han var tvungen att luta sig framåt. Då gick hon några steg och ställde sig på hans rygg. Där vägrade hon sedan att röra på sig, jag var tvungen att lyfta ner henne och då nöp hon fast sig i mig istället. Himla bök för en liten dusch, men det gick mycket bättre än tidigare gånger.
Nu är hon ren, fin och otroligt mjuk, mitt lilla hjärta

Ärenden

Sitter just nu och väntar på att Memil ska ringa och säga att han kommer och hämtar mig. Han är för tillfället och käkar lunch med kollegorna, dom jävlarna får ju gratis käk! När dom är klara ska vi fara och hämta en bok hos Elina som jag ska tokläsa, måste ha läst ut den till torsdag.. Stress. Dessutom ska jag och älsklingen fara på banken och fixa en grej inför flytten. Flytten närmar sig sakta men säkert och jag längtar bara mer och mer för varje dag som går!

Annars då? Alice har börjat tycka om Memil, tog ju bara sisådär 2½ år, haha. Hon la sig och sov på hans mage häromdagen, vilket är stooora framsteg!

                                      Underbar
                                                                    Sötnöt.

Tenta

Hade min första tenta idag, tidigare har vi ju bara haft redovisningar/seminarie/hemtentor, men idag var det den första riktiga campus tentan. Har verkligen pluggat som en tok, eller.. jag har pluggat som en tok efter min bedömning av vad mycket är.. Imorse på tentan verkar det som att jag trots allt har lyckats blanda ihop vissa av dessa förbannade filosofer, glömt några uttryck och lite annat.. Det luktar omtenta..? Får ju hoppas att det bara är på nån del och att jag slipper omtenta på ALLT.. Den eviga väntan ger mig magsår..

Jag är ensam hemma nu i några timmar, skönt men tråkigt. Ska hämta en bok hos Elina ikväll, hon glömde den imorse när jag hämtade henne. Virrpanna, hihi.


Idag..


.. är det exakt 5 veckor kvar ♥


Sammanfattning på 13 A4 sidor

Det blev visst Bränna igår. Johan kom över och vi satt alla tre och spelade Guitar Hero Metallica. Äntligen gick jag från easy till medium, kanske var det alkoholen som hjälpte till på traven? Har inte hunnit testa spela idag då dagen har varit fullbokad. Hade telefonmöte med Sofia imorse 10.30. Sen fortsatte pluggandet. Börjar bli lite små less på alla filosofer som tillexempel Vygoskij, Piaget, Freud, Erikson, special pedagogik och utvecklingspsykologi. Egentligen tycker jag det är hur intressant som helst, men efter att ha gjort en sammanfattning på 13 dataskriva A4 sidor är jag liiiite lätt less! Tenta på måndag och jag är redan nervös..

Efter lite pluggandet ringde Emelie och vi drog på Dollar och ICA och sen hem till henne en snabbis innan hon skjutsade hem mig igen. För en del av de pengar jag fick av morfar i julklapp fyndande jag tre jätte fina ljung-lila, glittrande blommor och två enorma ljung-lila, glittrande löv och en dammvippa. Kommer bli ursnyggt i nya lägenheten, sovrum eller vardagsrum är den stora frågan om vart jag ska sätta dem bara.

Jag och Memil har käkat middag för ett tag sen, sen har älsklingen dessutom diskat ♥ Jag tänkte hoppa in i duschen nu, läsa igenom min sammanfattning och plocka ut nyckelord och därefter lägga ner pluggandet för idag. Imorrn är det resurstid på LTU angående grupparbetet och sedan lunch hos svärmor.

 


Ska jag..?

Jag har så grymt tråkigt. Steg upp när klockan ringde 10.00. Väckte Memil första gången 11.30, andra gången 12.00, men han har fortfarande inte stigit upp.. Har varit inne på facebook x antal gånger, läst bloggar, käkat frukost osv osv..

Memil borde få en stor medalj, han fick mig att se slutet på Star Wars filmen som gick på tv igår. Verkligen inte min typ av film, men vad gör man inte för den man älskar? Vi såg dock inte hela slutet, utan vi bytte kanal och såg Spider-Man istället innan vi gick och la oss. Idag ska vi handla, laga middag och se Spider-Man 2.

Funderar på att klampa in i sovrummet, leva om som en elefant och skriva ut lite skolarbeten så jag kan komma igång med pluggandet. Hmm, ska jag vara så elak? Hihi~

                                       Vi i bussen på nyår
                                                           Vi i bussen på nyår ♥

Julafton & Juldagen i bilder

Julafton
Bilresa --> Piteå
  Paket  Lillebror :)
Delägare av skoter  Spelkväll i G-byn  Släkt bild (Memil's sida) 

Juldagen
Stampa med LeeRoy  E & J  Elina & jag
Ego  Kärlek  Bus ;)



Nyårsbilderna kommer senare..


Julafton och Nyår

Idag är det 3 veckor kvar tills Memil fyller år. Förslag om present är mycket välkommet! Idag är det dessutom precis 6 veckor kvar tills vi hämtar nyckeln till den nya lägenheten. Vårt första gemensamma boende. Jag tänker på det varje dag. Jag pratar om det hela tiden. Jag kan inte förstå hur man kan längta så mycket efter något. Kanske har det med att göra att det har tagit oss lite över 3 år att bli sambos på riktigt. Man kan inte beskylla oss för att stressa in i något i alla fall, hehe.

Det var ju ett tag sen jag skrev sist. Julafton spenderade vi rätt mycket i bilen. Jag har för mig att vi körde 25 - 30 mil totalt. Spela roll egentligen, vi hade trevligt. Dagen började med gröt hos Memils mormor. Därefter körde vi ner hans mammas bil i vårt garage, för den var som en isglass och sedan körde vi till min älskade mamma i Piteå och käkade julmat, öppnade paket och bara umgicks. Super trevligt att träffa mamma igen, speciellt efter allt som hänt nu under december.. Hur som haver, vi körde tillbaka till Boden och lämnade igen bilen till Memils mamma innan vi körde vidare till Gunnarsbyn. Där fick vi ett varmt välkomnande, lite mer paket och spelkväll. Vi sov över och juldagen spenderades på Nyvägen med jullunch innan det var dags att bege sig tillbaka till Boden för att göra sig iordning för fest. Roligaste festen på länge. Stampa med LeeRoy, bål och roliga människor.

December månad, men speciellt julen har inte varit som den brukar för min del.. Mycket pluggande, men den största förändringen är mormors bortgång.. Julafton var som jag har nämnt tidigare hennes födelsedag och jag har saknat henne mer än någonsin. Det som gjorde allt så verkligt var att på paketen stod det ”God jul Emma önskar Morfar”.. Inte ”Mormor och Morfar”, med mormors handstil som det har stått i alla andra år..

I alla fall, igår var det nyår. Vi åkte med buss till okänd plats, kvällen spenderades med välkomstdrink, olika lekar och frågesporter, extremt god mat, mycket alkohol, fyrverkerier och champagne innan bussen kom och hämtade oss 03.00. Bilder kommer senare!


RSS 2.0