IUP och LPP

Just nu sitter Alice och tar upp massa plats på skrivbordet, vilket gör det lite lätt svårt att skriva. Får väl skriva från snedden idag, haha.

På på det stora hela har dagen har gått jätte fort, stundvis lite segt. Vi har haft K-dag hela dagen, vilket i sig har varit rätt intressant. Vi har varit med lärare från olika skolor och diskuterat IUP och LPP, men jag måste erkänna att mot slutet kändes min hjärna som en skål med väldigt löst potatismos.. Blir en tidig kväll ikväll! Funderar på att ta täcket till soffan och titta på "Pojken i randig pyamas" som går på en av filmkanalerna. Mest troligt kommer jag att somna, men jag har inte hjärta att gå och lägga mig redan då jag vet hur underbart bra filmen är! Istället för fredagsmys blir det soffmys

Det kan hända att det blir en tripp till Piteå imorrn, får se hur det går under dagen med allt jag ska hinna med bara! Tvätta, betala räkningar, handla (glömde nämligen några saker med min potatismoshjärna idag), fixa lite i lägenheten, eventuellt systemet och lite annat smått och gott!


Vila i frid Nicklas..


Händig

Efter praktiken har jag varit riktigt händig måste jag erkänna.
Jag har nämligen fixat det läkande handfatet inne på toan helt själv!


Bok + bad

Det är ju inte sant, vadå upp till 2500kr?!

Har precis tagit mig ur badet. Satte i kokhett vatten och massa skum, la mig med en bok och bara njöt. Vädret ute är inte härligt, det är så kallt att jag har värk i kroppen, speciellt händerna och fötterna! Det är fan inte roligt längre, nu vill jag ha sommar! Eller.. iallafall några grader varmare. Det har varit runt -30 inatt, vilket innebar att bilen INTE ville starta imorse. Som tur var kom en snäll farbror och startade igång bilen åt mig.. men ändå. Sommar tack!

Praktiken går bra, det är hur kul som helst ifall någon var intresserad! Jag och Sofia håller på att göra en film med hjälp av barnens teckningar och skrivande! Jag tror att barnen tycker det ska bli jätte kul att se slutresultatet!

Annars då? Det är mycket som ska hinnas med. Plugg, fixa lägenhet, försöka vara social med vänner, betala räkningar, handla och ungefär 1000 saker till.. Memil har helgtjäst uppe i Arvidsjaur (läs: Auswitchjaur).. Mest troligt kommer han inte kunna ha med telefonen, vilket i sin tur innebär att vi inte kommer få prata på ungefär 5 dagar. Inte okej! Men men.. det är väl bara gilla läget..?

Jag kan ju meddela att Alice har hittat sin nya favoritplats i lägenheten. Hon älskar att krypa in i garderoben (som förövrigt inte går att stänga) och sova på våra rena handdukar. Jippie, haha.


Fredagsmys


                  Sovrum  Hall med tomma kartonger  Alice myser i trappen

Första
: Del av sovrummet
Mitten: Uppehall med tomma kartonger + lite kök
Tredje: Alice myser i trappen till nere hallen 

Lektionerna jag höll idag tycker jag gick rätt bra, var hur roligt som helst. Var så där lagom nervös med härliga fjärilar i magen till första lektionen! Dock lite kallt med utomhusmatte måste jag erkänna, strax över -20 ute plus att vi hade varit rastvakt 30 min före. Ska bli himla skönt med ett varm bad idag, för jag tror faktiskt att det blir att lägga sig i ett skumbad med en bok strax!

Ska hämta älsklingen på flygplatsen 1 timme senare än beräknat, då planet verkar vara försenat.. men men, skit samma, han kommer ju hem iallafall! Snart är det fredagsmys~


Internet funkar!

Äntligen har jag fått igång internet! Älsklingen ringde internetbolaget i söndags och de skulle fixa det till onsdag eller torsdag. Iförrgår kunde jag logga in och registrera oss osv, men det funkade ändå inte för det stod att det redan fanns en annan kund på adressen, så jag ringde upp internetbolaget och idag när jag kom hem funkade internet för första gången!

Flytten gick hur bra och smidigt som helst, vi hyrde två stora släp med kåpor och hade mycket muskler med oss i form av Memils vänner! Stort tack till er! När vi väl började packa upp sakerna efter att alla hade farit märkte vi att vi hade glömt en hel del små saker, bland annat antennkabeln, tandborstarna och strömkabeln till PS3! Jag missade tyvärr melodifestivalen, men men det var inte värre än att vi for och köpte en antennkabel och nya tandborstar på söndagen innan jag skjutsade Memil till flygplatsen. Jag har nu börjat få lite ordning i lägenheten, skåpen i köket är fyllda, diskmaskinen funkar, de stora möblerna är uppsatta, har hängt upp gardiner i vardagsrummet, bäddat sängen , fixat handdukar och badrumsmattor på toan, bara för att nämna några saker. Det är som svårt att hinna med så mycket när jag har praktik på dagarna, så jag försöker ta allt i omgångar.

På tal om praktiken så är det hur kul som helst. Imorgon ska jag hålla en lektion om rymden och utomhusmatte om vädret tillåter. Tycker det ska bli riktigt spännande! Jag trivs verkligen, jag är så glad att jag tog steget och började studera. Studierna i samband med att efter 3 år fått bli sambo med Memil i en stor och fräsch lägenhet känns underbart. Just nu leker livet!

Det blev ett lite längre inlägg idag tydligen. Grattis till er som orkade läsa eller skumma er igenom det, haha! Nu ska jag snyta mig och sedan blir det en dusch innan det är dags att tömma diskmaskinen och såsmåningom krypa ner i sängen och sova! Fredag imorgon, då kommer Memil hem. ♥


0 + 1 = Nyckel!

                                                                 0+1!

Idag var jag och hämtade nyckeln och tittade på lägenheten för första gången. Mest spännande tyckte jag att köket var, eftersom att köksluckorna var gråa! Har fotat alla rum i lägenheten bara för att kunna ha "före-, under- och efterbilder" till sen. Är det bara jag som tycker att det är kul att ha kvar som minne tills man blir äldre? Tänk att kunna visa med bilder hur och var man bodde! Vi har tur som lever i dessa tider där det finns mycket teknik att använda sig av. Jag tycker inte att bilden gör köket eller den gråa färgen rättvisa, enligt mina ögon ser det mycket bättre ut irl! Åhh längtar som satan till imorrn då vi får spendera första natten där. Ville verkligen inte sätta mig i bilen och köra därifrån idag! Känns dock skönt att jag varit och storhandlat. Kylen och frysen är full och skafferiet är påfyllt!

Nu ska jag hoppa in i duschen så jag luktar gott när Memil kommer hem! Ikväll blir det fredagsmys för två

                                      
                                                             En del av köket


Studier, tvätt och packa

Kom hem från LTU för inte så länge sen. Varit där både igår och idag. Sjukt mkt litteratur att hålla reda på, diskutera, analysera och komma ihåg just nu.. Allt är som ett enda virrvarr i min hjärna! Igår skickade jag in 1 uppsats och IKT-uppgiften, idag ska jag skicka in ytterligare en uppsats. Känner en otrolig stress, är så rädd att glömma bort något som har med studierna att göra..

Jag har bokat tvätt-tid mellan 17.00 - 21.00 idag för att hinna få allt rent innan flytten. ska dessutom börja flyttpacka idag. Imorrn hämtar jag ÄNTLIGEN nyckeln och på lördag flyttar vi möbler och spenderar första natten i lägenheten! Fan va jag längtar! Vet att det är mycket tjat om det, både här på bloggen och irl, men jag kan inte hjälpa det! Lycka på hög nivå!

                                   
                                    Imorgon kommer Memil hem också, ännu mer lycka!
                                      Har inte sett han på snart 2 veckor och det känns.
                                             Imorgon kväll ska jag krama om han.
                                                             Åhh, kärlek


                                                                   1+1


Vilket kap!

Fick ett roligt sms idag av hon som bor i vår blivande lägenhet. Hon frågade om vi var intresserade av att köpa hennes diskmaskin då det redan fanns en i lägenheten som hon flyttar till. Eftersom att priset var så underbart kunde vi inte låta bli! Så nu är man ägare till en diskmaskin, installerad och redo att använda när vi väl flyttar in på lördag! Och det är inte en liten bänkdiskmaskin heller utan en normalstor! Fan vilket kap!

Idag har jag pluggat heeeela dagen. Spelat in berättarrösten till min IKT-film och skrivit uppsats om kursplanen i svenska. Har lite finjustering och korrekturläsning kvar, men det borde gå rätt fort. Snart blir det iallafall en dusch och sen ska jag packa böcker inför morgondagen. Då är det mer eller mindre en heldag på LTU. 

                                                              3+1


Läsa, läsa, läsa..

Usch vilken tråkig dag jag har haft idag. Klockan ringde 9.15, tog direkt fram den första ungdomsromanen "Janne, min vän" och började läsa. Somnade med boken över ansiktet för att den var så jäkla tråkig efter 2 kapitel.. Vaknade igen strax före 12 och fortsatte läsa. Tog en kort lunch för att sedan fortsätta med boken. Kring 17.30 hade jag läst ut boken och började direkt läsa ungdomsroman nummer två "Vilda Gröna Ögon", tog en paus för att se Melodifestivalen, men orkade bara se bidragen inte vem som gick vidare eller inte för det var inga speciellt bra låtar med i år, den enda som var bra åkte ju ändå ut! Istället fortsatte jag att läsa.. Först nu ÄNTLIGEN har jag läst ut böckerna. Hann dock inte med uppsatsen idag, den som jag egentligen hade tänkt skulle vara klar innan middagen i fredags.. Det får bli morgondagens projekt!

Idag har jag inte fått prata nånting alls med älsklingen. Har jag sagt att jag hatar helgtjänst..?

Tänk.. Om exakt 7 dagar befinner jag mig i denna stund i nya lägenheten och har precis bäddat rent i sängen för att kunna spendera första natten som lulebo. Sweet.

                                     Lördagsmys all by myself..
                                    Till Melodifestivalen hade jag iallafall laddat upp med:
                                       en Loka (Jordgubb & Guava) och OLW stjärnor.


                                                                6+1


7+1

Äntligen fredag. Ikväll kommer många att ha fredagsmys med nära och kära. Själv är man gräsänka i helgen, vilket känns mindre kul.. Något som däremot känns roligare är att detta är sista helgen i den här lägenheten! Eller, typ sista helgen. Om exakt 7 dagar hämtar jag nyckeln till vår nya lägenhet, men vi flyttar inte möbler förens nästa lördag. Så man kan väl säga att det är näst sista fredagen här.

J
ag längtar så otroligt mycket efter att Memil ska komma hem.. I vanliga fall skulle han vara hemma om drygt 8 timmar.. men inte idag.. Istället är det 1 vecka kvar.. Usch va jag inte tycker om helgtjänster, man kan nog säga att jag hatar dom!

Min helg kommer att spenderas med plugg, har massa böcker att läsa, tur i oturen är väl att det är bilder-, kapitelböcker och skönlitteratur. Uppsatsen om barns språkutveckling tänkte jag försöka göra bort innan middag idag, den känns mindre party måste jag erkänna.

Btw så Sofia fyller år idag. Grattis än en gång vännen!

7+1!


Photo Story

Min älskling ringde just. Vi fick hela 1 minut och 49 sekunder idag.
Nåja, man ska väl uppskatta dom små sakerna här i livet?

Jag och Sofia har varit och hälsat på våran blivande praktikplats idag. Ditvägen gick hur bra som helst, trots att ingen av oss varit där tidigare! Det var värre när vi skulle hem, haha, men man lär sig av sina misstag!

Det har varit en lång och tung vecka för psyket. Jätte mycket plugg i form av litteraturläsning, diskussionsfrågor till diverseböcker, lite grupparbeten och så vidare.. När jag kom hem idag var jag helt död. Jag orkade inte sätta mig och skriva "den där uppsatsen", utan jag ska skriva den imorrn. Eftermiddan och kvällen har jag istället ägnat mig åt att arbeta i Photo Story, ett program där man kan göra "filmer av bilder". Har efter flera timmar fått ihop bilderna som jag vill ha med i min berättelse. Mutade Alice med gurka för att hon skulle agera modell, då det är hon som har huvudrollen. Haha, underbart! Jag har dessutom ritat egna bilder i Paint som jag använder i filmen och lagt in musiken som jag vill ha, där jag vill ha den. Nu är det bara berättarrösten som ska spelas in! 

                                        Här får ni ett smakprov från Alice posande idag. 
                                    
                                             Denna bild kom dock inte med i filmen, 
                                                   men nog fan är hon söt


Flyttsugen?

                                    Flyttsugen? ;P
                   
                  Det första Alice gjorde när jag satte ihop första kartongen var att hoppa ner i den. 
                            Verkar som att det är fler än jag som är sugna på att flytta, haha



RSS 2.0