Valborg

Nu bär det snart av till Boden för grillning och utgång.
Riktigt kul tror jag det kommer bli, var inte igår man festade i Boden!
Ville bara hälsa alla en trevlig Valborg, vi kanske syns i dimman!

 Moi


Hångla

ÄNTLIGEN! Jag har läst ut Harry Potter! Fan va skönt att ha gjort bort den boken, allvarligt talat tror jag att ingen är gladare än jag för det! Måste erkänna att den inte var fullt så dålig som jag trodde, men jag kan samtidigt inte säga att jag tycker den är bra. Efter att ha läst den kan jag förstå att barn/ungdomar är faschinerade av Harry Potter-serien och det är något jag skulle kunna rekomendera till elever när jag väl är färdig lärare. MEN dock tänker jag själv inte läsa fortsättningen, det här var förhoppningsvis första och sista gången jag läser Harry Potter!

Jag har varit på LTU i stort sett hela dagen idag, först lektioner där vi hade "vampyrexperter" som delade med sig av deras kunskap om Twilight-fenomenet. Därefter satt jag med grupparbete, mitt under grupparbetet fick jag ett samtal med något som kan bli goda nyheter! När jag kom hem öppnade jag posten och fick goda nyheter!
Dessutom kommer Memil hem ikväll, den här dagen kan nog inte bli bättre?!

                      
                             

                      

Jag berättade om att jag hade köpt hångel-tuggummin tidigare i veckan. så här står det på förpackningens framsida: "Hångla - Minttuggummit som gör dig oemotståndlig". På baksidan står det: "Detta tuggummi ger dig en magisk attraktionsförmåga som gör dig helt oemotståndlig för alla dina hångel. Innehåller superhemliga ämnen som håller din andedräkt fräsch och gör dig till det "perfekta" hånglet". Men inte fan blev jag oemotståndlig ock fick nå hångel..? Får väl testa ett tuggummi precis innan Memil kommer hem ikväll, haha?


Älskade Piteå

Det blev en snabbvisit till Piteå idag. Jag och Sofia drog först till bibblo här i Luleå för att lämna igen en bok och sedan bar det av till älskade Piteå för att lämna igen ännu fler böcker. En bok skulle till Strömbacka, vilket blev en liten nostalgi-moment för min del. Svängde in på parkeringen och parkerade bilen, vandrade vägen ner till stora byggnaden och gick förbi mitt gamla skåp, upp för spiraltrappan, passerade mitt gamla tyskaklassrum och sen in på bibblo. Kan dock inte påstå att jag saknar det stället och idag är jag glad att jag inte valde att plugga till gymnasielärare som jag faktiskt övervägde ett tag!

Därefter for vi in till stan, käkade på Subland och gick i affärer. Jag shoppade ett par militärmönstrade leggins och lite underkläder på Gina och en penisformad kakform, en hemlis och hångeltuggummin på Lustgården för presentkortet jag fick förra året då jag fyllde år. Sen drog vi på EM och Dollar och därefter hem till världens bästa mamma (♥) innan vi åkte tillbaka till Luleå och Storheden, köpte kopieringspapper och ett armband på Rusta medan Sofia var in på Maxi. Btw så har jag äntligen fått hem min Yucca-palm från mamma plus att jag fick ta hennes också. Har dessutom fått mina paket av mamma och morfar, dom ska jag spara tills jag fyller år!

Väl hemma har jag både hunnit laga middag och bada (läs: plugga). Börjar snart vara dags att krypa ner i sängen, LTU imorrn. Vi ska se film, vilken det blir ville läraren inte avslöja, så det blir en surprise! Hon skulle fixa "snacks" om vi tog med oss egen dricka, lite gulligt tycker jag!

Hur bra jag än trivs här i Luleå så kan jag inte låta bli att känna att jag "kommer hem" när jag kommer innanför Piteås gränser.. God natt till alla er som orkade läsa detta inlägg!


Betongkeps

Ensam hemma igen. Skjutsade Memil till tåget för några timmar sen. Tråkigt. Jag tog ett bad på cirka 1 timma och 30 min idag efter att jag hade skjutsat han, grymt skönt. Låg och läste (dvs: pluggade) i badkaret, filosoferade och höll på somna.

Betongkepsen sitter på idag. Vaknade och trodde att jag hade klarat mig, men efter några timmar på fötterna visade det sig att jag hade helt fel! Hursomhelst var det jätte trevligt igår och jag tackar alla som kom hit och gjorde våran kväll något lite extra!

                                      Sötnöt
                        Ska väcka Alice ge henne p-piller så hon forsätter att hålla sig snäll och go!



Bästa känslan på länge

                                          Gammal bild~
                                                             Gammal bild på oss ♥

Memil väckte mig imorse. Bästa känslan på länge att vakna upp och se han sitta där på sängkanten! Vi råkade somnade om några timmar, mys. Vi har varit och handlat och även ätit en lite senare lunch vid vårt lilla matbord. Mysigt att bara sitta och prata om allt och inget. Åhh, fan va jag har saknat han! Imorrn åker han igen, men ska ta vara på de få timmar vi faktiskt får tillsammans nu!

Vi ska snart dra iväg till svärmor och hjälpa henne med lite grejer och därefter blir det hem igen och göra sig iordning, verkar som att vi får lite besök ikväll. GH och lite alkohol står på kvällens planering. Vi var in på affärn och köpte ytterligare en GH-skiva idag, variation är alltid trevligt!

Nåja, nu ska jag gå och skrämma slag på Memil då han står i duschen, moahaha!


Fyrkantiga ögon?

Då var det fredag. Idag har jag läst ut ytterligare en bok och dessutom varit på bibblo med Sofia och lånat 3 nya.. Man varnar barn för att inte se på tv för länge då dom "kan få fyrkantiga ögon", kanske borde man varna mig för att läsa för mycket av samma orsak?

Låg och läste i lite över 1 timme i badkaret idag. Försökte bränna bort mina baciller från den här förkylningen. Återstår att se om jag lyckades eller inte, hursomhelst var det grymt skönt. Avkopplande.

Min älskling bör sitta på tåget nu, jag kommer att bli väckt av en prins imorrn. Det är saknad på hög nivå idag. Jag längtar efter att få en sån där go Memil-kram, en sån som bara han kan ge. Det pirrar ända ner i tårna när jag tänker på att imorrn vid den här tiden sitter vi och myser i soffan framför en film. Du och jag Memil, du och jag ♥


Trött, så trött..

Min Memil skulle komma hem imorrn. Tror ni att det blev så? Nope! Istället kommer han hem lördagmorgon för att åka söndageftermiddag.. kanske borde påpeka att han inte varit hemma på 2 veckor dessutom. MORR! Förbannade vulkan-helvetes-jävla-skithög!

Idag har jag pluggat, låg och läste till 01.30 inatt och sen började jag om att plugga direkt jag vaknade. Tog en snabbdusch och for till Sofia för att analysera ännu mera film, förhoppningsvis den sista filmanalysen för den här kursen.. Imorrn blir att fortsätta plugga, funderar på att dra till bibblo för att få tag i diverse böcker som jag inte har ännu, får se om det går att ställa sig i kö på de böcker som inte finns inne eller så.

                                  Plugg..

N
åja, det ordnar sig. Just nu är det bara för mycket, plugga, städa, laga mat,  plugga, sova, tvätta, plugga, handla, betala räkningar och ännu mera plugg.. Utöver detta verkar det som att jag håller på att åka på en förkylning, har tryck i mig panodil för att lindra huvudvärken som jag har och febern som jag känner börjar smyga sig på.. Jag är trött, så trött..


Längtan

                                        Midsommar

S
olen sken idag, det värmde så skönt efter ryggen när vi gick hem från LTU. Sommarkänslorna börjar komma mer och mer. Jag tror att det är fler än jag som längtar efter sommaren. Bilden ovan är från midsommar, det var en trevlig helg som jag hoppas blir av i år igen.. Åhh.. kan vi inte få sommar nu på en gång och skippa våren helt och hållet? 

Sen jag kom hem från LTU och Sofia har jag inte haft någon koncentrationsförmåga. Mina tankar vandrar iväg till allt utom det jag försöker läsa. Efter bara några sidor var jag tvungen att ge upp, jag förstod ändå inte vad det stod i texten. Ska göra ett nytt försök imorgon. Då är det hemstudier hela dagen..

Det känns som att tiden står still, men att dagarna bara rusar förbi. Hur går det ihop egentligen? Det är så mycket jag känner att jag borde ta tag i, människor i min omgivning som jag vill hjälpa med både det ena och det andra, samtidigt som jag har så jäkla mycket i skolan just nu att jag inte ens hittar tiden till att dammsuga..? Imorrn ska jag försöka ta tag i lite städning, men som sagt, dagen kommer att gå åt till hemstudier.

Ringde till Memil en sväng tidigare ikväll bara för att kolla läget och få prata om allt och inget tidigare, men det var som att prata med någon som hade en fördröjning på 10-20 sekunder, haha. Verkar som att det är fler än jag som har mycket att tänka på? Skämt å sido var det som att prata med någon som var i Hongkong. Min lilla toker


Payback~

Idag har jag och Sofia analyserat barnkanaler och varit på bibban och lånat "Mamma Mu och Kråkan" som vi ska se imorrn efter lektionerna. Jag har dessutom läst några kapitel i diverse stundentlitteratur, snart dags att fortsätta.. Less? Svar ja.

Hela min helg har bestått av plugg, tur i oturen att Memil inte kom hem antar jag. Just nu saknar jag han så förskräckligt mycket.. Natten har varit jätte tung, inte för att Memil inte varit hemma utan för att jag har en katt som lever jävel om nätterna! Hon sover så fint nu, men vad händer när jag ska lägga mig ikväll..? Kanske bäst att jag väcker henne, moahaha! Payback~

                        Mammas hjärta



Uppförsbacke. Uppförsbacke. Uppförsbacke.. När kommer nerförsbacken då?


Mobbning?

Plugg, plugg, plugg och sen lite mer plugg. Måste dock erkänna att "God natt mister Tom" var riktigt bra, det är betydligt närmare min typ av böcker än "Skattkammarön" som jag var tvungen att läsa till tidigare i veckan!

Tyvärr verkar det inte som att jag får hem min älskling i helgen pga vulkanutbrottet. Tur att det inte är vulkanutbrott varje vecka.. Jag ska försöka se det positiva i det här: mer tid för mig att plugga i helgen.. Ska väl se om jag kan hitta mig en bra film att se och kanske nå litet gott att avnjuta eftersom att det ändå är helg!

Jag måste bara få ta upp en sak som gör mig jävligt föbannad. Alla är medvetna om att det föregår mobbning på skolorna runt om i Sverige. Men vad man inte uppmärksammar är vuxen mobbning, det förekommer också! I veckan hände det mig en sak som gjorde att jag kom att tänka på det. Jag tänker inte nämna namn, tidpunkt eller plats MEN jag måste erkänna att först bli skrattad rätt upp i ansiktet är inte kul och att sedan höra hur skratten fortsätter och blir ännu högre och tydligare bakom ens rygg är ännu tråkigare. Det kanske inte är frågan om "ren mobbning", men det känns och svider ändå till inom mig och jag blir generad. Varför blir jag generad när det inte är jag som gör bort mig?! Usch va arg och irrterad jag blir på sånna människor, hur gamla är ni EGENTLIGEN?

Anyway..
Imorgon gäller det.
Jag är redan lite nervös, fjärilar i magen, men det är väl så det ska vara?


Mycket pluggande nu..

Vilken dag. Har varit på LTU och haft lektioner hela dagen, dvs från 8.15 - 16.15. Nu har jag äntligen kommit hem, fått lite mat i magen och tänkte lägga mig och koppla av i ett varmt bad. Fast å andra sidan vet jag inte hur "avkopplande" det kommer bli, tänker ju trots allt fortsätta dagens pluggande fast i badkaret. Boken jag ska börja med nu är "God natt mister Tom", känner mig inte speciellt taggad men jag hoppas att jag blir positivt överraskad.

Svärmor kom hit igår på en kopp kaffe och en macka. Vi surrade och tittade på tv innan det var dags för henne att bege sig hem till andra sidan stan och jag fastnade i telefon innan jag fortsatte plugga. Mycket pluggande nu, äckligt mycket litteratur till varje lektion.

Nåja, nu ska jag bara deklarera och sen hoppa i badet!


Fundering

Bara en fundering:
Killen som ska fixa våra garderober kom idag. Han har nu farit iväg för att fixa lite nya hyllor och fika osv. Men jag undrar en sak. När man får en hantverkare som kommer hem till en för att fixa något, ska man vara i samma rum och mer eller mindre underhålla honom eller kan man fortsätta med det man gjorde innan han kom? I mitt fall sitta och plugga - eller är det ohyffsat? Jag tycker att det känns som att man är mest ivägen om man ska försöka prata och vara uti dom, man kanske stör mer än man tror eller gillar dom sällskapet?

Help..

Belöning

Igår skjutsade jag Memil till flygplatsen, lika tråkigt som alltid. Jag hatar verkligen söndagar! Nåja, det är ungefär "bara" 7-8 månader kvar innan han är färdig och börjar vara hemma så vi äntligen får våran vardag tillsammans.

När jag kom hem läste jag ut Skattkammarön, har verkligen fått motivera mig själv med den där boken. "Ett kapitel till så får du ett glas Cola", "ett kapitel till så får du gå och ta en varm och skön dusch", "ett kapitel till så får du äta middag", "ett kapitel till så får du se på tv en stund", ni förstår jargonen.. Behöver jag skriva svart på vitt att jag tyckte boken var tråkig? Den är så långt ifrån min typ av bok att det går inte att komma längre tror jag. Ingen är gladare än jag att boken faktiskt hade ett slut, även om det ibland verkade som att sidorna aldrig ville bli färre.. 


                                              Myys
                                                     När jag äntligen läst ut boken belönade
                                                 jag mig med film i soffan och mys med Alice.


Missförstå mig rätt

Jag är nästan 1 vecka försenad med mina påskbilder.. Nåja, bättre sent än aldrig! På påsk drog vi till Gunnarsbyn och körde skoter, jag fick till och med köra skoter! Det var nog första gången sen jag var runt 5 år, fan va kul det var alltså! Vi grillade, åkte bräda (inte vanlig snowboard, utan nå annat som jag inte minns vad de heter), körde skoter och hade allmänt mys. Elina fick lära sig att det inte är lättast att backa upp för en backe med skotern, tur att det finns storebröder som kan hjälpa till, haha! Bamse var noga med att se till att han fick åka med på skotern han också! Eftersom det var så underbart fint väder fick vi lite problem med de nästintill icke-existerande skoterlederna på hemvägen, men det gick bra ändå.

                                        Påsk - Skoter

                                        Påsk - Bamse kör skoter

                                        Melina & Memil

På lördag for vi på middag hos svärmor, vi fick en variant av laxlåda med grönsallad som var hur god som helst. Jag och Memil hade med oss GH, så vi sjöng, spelade och drack innan vi efter klagomål från grannen bestämde oss för att gå och sova.

                                        Memil, Maggan och Moi  


I
veckan har jag pluggat som en galning känns det som. Jag och Sofia har analyserat 3 filmer, Hannah Montana, Twilight och Pans Labyrint, jag har läst massa kurslitteratur och en hel del skönhetslitteratur och jag har dessutom redovisat första eximinationsuppgiften på den här kursen! Nu ska jag strax lägga mig på soffan och läsa Skattkammarön.. 
                                   
Efter att jag och Sofia sett Pans Labyrint idag for vi och gjorde lite ärenden och handlade en hel del onyttigheter inför helgen. Ikväll är det fredagsmys för Memil kommer hem ♥ När han for i måndags efter att ha varit hemma 1 vecka insåg jag hur stor och tom lägenheten blir när man är ensam. Jag har väl alltid varit en som gillar att vara ensam, få den där stunden med mig själv som jag tror att alla behöver.. men jag måste erkänna att på senare tid så uppskattar jag sällskap mer än någonsin, det är fortfarande skönt att vara ensam en timme eller två, missförstå mig rätt, men det är så himla trevligt att ha någon att dela vardagen med! 

                                  Love you
                                       Vi förraförra helgen hos David och Sylvia

RSS 2.0