Böcker


                                   Note to self: Pollen + förkylning = ingen bra kombination.


Längtar hem, ska byta ut middagen mot en rostad och varm oboy och sen lägga mig i ett hett bad med min bok. Nu när skolan har slutat har jag återfunnit kärleken till att läsa böcker. Efter många om och men har jag äntligen läst ut "Marley och Jag", snart har jag läst ut "Alla var där". Jag funderar redan på vilken bok som ska bli mitt nästa offer? Jag har några böcker i bokhyllan som jag fortfarande inte läst, antagligen blir det någon av dom om inte någon av mina läsare har förslag på någon bra bok?


Takterass

                       
                                                         Utsikt från takterassen

På lunchen idag gick jag och V och satte oss på takterassen på jobbet. Lite moln på himlen, men solen sken ändå större delen av dagen. Det blåste knappt när jag cyklade hem, har cyklat hem på ny rekord tid (läs: ca 12 minuter) och på högre växel än jag någonsin haft. Tror minsann att cyklandet börjar ge resultat, det känns iallafall som att både rumpa, baksida lår och vaderna har blivit fastare. Hoppas det fortsätter i den här riktningen!

Helgen har varit helt underbar. Jag och Memil har myst som om det vore vår sista helg tillsammans, när han i själva verket kommer hem redan onsdagnatt. Vi har haft finbesök av Jenny och Fredrik. Fikat kladdkaka med glass. Sett Pans Labyrint. Lagat mat tillsammans. Myst i soffan. Och mycket, mycket mer!

Måste bara avsluta med några korta ord om en människa som är guld värd. Jag tycker att jag är en stark person. Jag klarar det mesta, jag kan stå på egna ben när situationen kräver det. Det är något som jag anser att jag har bevisat både för människor i min omgivning, men framför allt för mig själv. Däremot kan jag inte sticka under stolen att jag har fått underbart stöd i mina dagar, framför allt av mamma. Idag har vi pratat i telefon i nästan 2 timmar efter jobbet. Jag älskar min mamma, hon är helt enkelt den bästa som finns! Hur stark jag än anser mig vara, hur mycket jag än försöker att vara självständig och mogen så behöver jag henne ibland. Hon är nog den personen som jag absolut inte skulle klara mig utan. Vår relation har alltid varit bra, men den är ungefär som en flaska vin, den blir bara bättre med åren ♥


Kramförrådet

                        
                                                                         Mina hjärtan ♥

3 år och 6 månader firar jag och Memil idag. Det är perfekt eftersom att han kommer hem ikväll, om några korta timmar för att vara exakt. Jag längtar efter han hela vägen från tårna och ända ut i fingerspetsarna. Tänk att efter alla dessa år ger han mig fortfarande fjärilar i magen. Det är kärlek i min värld. I helgen ska vi bara mysa och rå om varandra, med andra ord ladda batterierna och tömma kramförrådet. Jag ska krama han gul och blå!

Jobbet går bra än så länge, inte så mycket att kommentera där. I övrigt hinner jag inte göra mycket alls på veckorna, utan just nu består mitt liv av att sova, äta, cykla och jobba. Självklart hinner jag med att mysa med Alice också, hon är så go när jag kommer hem. Det blir massa mys i soffan innan det är dags att sova.

Nu tänkte jag hoppa in i badet, ska lägga en hårinpackning och sedan ligga kvar i badet och läsa min bok medan den verkar! Måste tvätta bort jobb- och solarielukten, haha.
Tog en 15 minutare efter jobbet innan jag cyklade hem och nu måste jag ju lukta gott innan älsklingen kommer hem.

Schema

Jag har fått mitt preliminära schema för hela sommaren och jag är förvånad. Det verkar för bra för att vara sant!? Men det är väl därför det kallas just "preliminärt schema"..? Nåja, jag hoppas att det inte blir alltför stora ändringar.

En sak jag har funderat på är att ge bloggen sommarlov?
Att blogga eller inte blogga - det är frågan.



                                                       huvudvärk.nu


Effektiv!

Jag måste bara få skryta lite över hur effektiv jag har varit idag! Efter jobbet kom jag hem och värmde rester från igår sen hoppade jag in i duschen för jag höll på att frysa ihjäl. Därefter har jag hunnit diska, skura toan och dammsuga. Jag ger mig själv en stor klapp på axeln, gud va skönt att ha det gjort!

Som en liten extra belöning verkar det som att skattepengarna kom idag, det var ju inte helt fel! Man tackar och bockar! Nu ska jag slänga mig på soffan och slappa några timmar innan det är dags att gå och sova.


Man blir som man umgås?

Åh gud va trött jag är. Måste dock erkänna att jag inte är riktigt lika trött som igår, men det kanske bara är för att jag inte har hunnit stanna upp och känna efter? Cyklade hem efter jobbet, tog bilen och plockade upp Sofia efter vägen för att fara och handla, skjutsade hem henne och tittade på blommorna (mkt fint!), bar mina påsar pp i lägenheten, packade upp varor, värmde middag, har pratat med svärmor och nu ska jag äntligen hoppa in i duschen..

Igår var jag så utmattad när jag kom hem att jag somnade på soffan trots att jag hade lovat migsjälv att hålla mig vaken tills klockan godnatt.. Jag gör ett nytt försök ikväll! Jag är så glad att det bara verkar vara skit på tv, för då har jag absolut ingen anledning att vara vaken längre än till 21, haha!

                             
                                                     Man blir som man umgås..? ♥

Dag 1

Alice har väckt mig x antal gånger i natt, plus att jag har vaknat av mig själv stup i kvarten med rädsla att försova mig. Alice har varit på lådan och grävt runt i sanden, hon har kutat fram och tillbaka i lägenheten och förmodligen inte kunnat bromsa för jag vaknade av massa smällar, kliver upp för att se om hon gjort sönder något. Som tur var hade hon inte det, utan hon hade puttat ner en sko för trappen.. Det är så typiskt henne, när man ställer klockan för att stiga upp tidigare än vanligt så lever hon jävel under natten. Imorse var hon billig vill jag lova.

Jag har varit vaken sen 03.51, vridit och vänt på mig. 4.30 ringde Memils alarm och han var tvungen att stiga upp, min klocka skulle ringa 5.45 så jag tog beslutet att det inte var någon idé att somna om. Är det bara jag som blir tröttare om jag somnar om en liten stund istället för att kliva upp? Älsklingen hade lämnat en överrasskning i kylen åt mig, han känner mig verkligen, haha! Nåja, har redan sminkat mig och slängt i mig en macka till frukost. Det är första dagen på sommarjobbet idag. Jag har fjärilar i magen av flera anledningar. Först och främst ska det bli spännande att se om jag hittar dit, hur är arbetskollegorna, det ska bli kul att se lokalerna, rutinerna osv. Känns som att jag kommer dö på soffan när jag kommer hem. Tror det kommer blir en lång men intressant dag idag!

I helgen har det varit full rulle. Memil kom hem en timme tidigare än väntat i torsdags, men vi gick och la oss ganska direkt. Fredag slappade vi, badade, såg film och var förbi svärmor en sväng. Lördag var vi och tränade på F21, for hem och gjorde oss klara innan vi drog på middag hos världens bästa mamma och sen vidare till Titti som har fyllt år. Mitt i all stress glömde jag så klart hennes present.. Bra Emma, mycket bra.. Hur som helst åkte vi tillbaka till Luleå och for förbi svärmor som hade inflyttningsfest. Skönaste ar ändå när jag kröp upp i Memils famn i fåtöljen och somnade. Igår var jag faktiskt rätt bakis.. men vi tog ett bad, såg film och bara rådde om varandra. Längtar redan till helgen så älsklingen kommer hem igen ♥


DONE!

Sommarlov! Äntligen! I'm DONE! Har skickat in sista uppsatsen för den här terminen, så nu har jag sommarlov 3 hela dagar innan jag börjar sommarjobba. Får se till att ha ett intensivt sommarlov helt enkelt, haha. Ska bli skönt att börja jobba på ett sätt, för när man väl är färdig och har jobbat sina dagar kan man släppa jobbet. Å andra sidan längtar jag inte till att stiga upp på morgonen, är verkligen ingen morgonmänniska. Kommer dock att cykla till jobbet, vilket förhoppningsvis kommer ge mig bättre kondis och kanske göra mig något kilo lättare, vem gillar inte det?!

Ikväll ska jag diska det lilla som har blivit sen igår, ta en lång dusch och vänta på att älsklingen ska kliva in genom dörren som han klev ut genom för två veckor sedan. Han borde komma kring midnatt, ojojoj va jag längtar! Helgen är fullspäckad med planer, alltifrån middag hos mamma, kanske ett bio besök, födelsedagsfirande i Piteå, eventuellt en grillning i Bredåker och massa mys och kramar!

                                  
                                                                   Lovley ♥


Tentan skriven för den här gången

Då var tentan skriven. Frågorna såg ut som de frågor vi fått att träna på, men dom hade bytt ut alla författare, böcker, titlar osv så det var ändå inte det man hade pluggat på.. Men men, fyllde i så gott jag kunde, var sist ut. Nu återstår bara att få resultatet.. Håller alla tummar och tår jag har på att jag klarat mig!

Efter tentan for jag en sväng förbi svärmor för att kika på lägenheten som hon flyttade in i igår, snacka om snabba ryck med att få upp grejer! Det är fart på svärmor, det är det ingen tvekan om! Vi for iväg på storheden och gjorde lite ärenden, bland annat var vi in på systemet och jag köpte lite rödvin, mums!

Känner att jag börjar bli riktigt trött.. har ett berg med disk att ta hand om innan jag får slappna av för dagen, men jag tänkte faktiskt se Project Runway innan jag börjar med det!


Cykeltur

Har precis kommit hem från en cykeltur på 1,5 mil. Det känns i benen, men det är en skön känsla! Solen skiner och det är verkligen härligt ute, men nu är det sista rycket inför tentan imorrn. Blir att "stressplugga" resten av dagen, ska testa migsjälv idag för att se vad jag kan/inte kan då jag inte hann göra det igår för att jag och Sofia valde att cykla in till stan för att sola istället. Haha, det gäller att prioritera va? Fast å andra sidan hade jag pluggat x antal timmar under dagen så det var en välförtjänt paus!

Btw så har jag varit förbi LuleBo och fått nyckeln till vår parkeringsstolpe, riktigt skönt att slippa gå ut och parkera om bilen varje dag!


RSS 2.0