Valborg..?

Valborg idag, undra vad man ska göra. Har fått lite olika erbjudanden och jag är verkligen sugen på att få träffa lite folk. Saknar att umgås med vännerna om jag ska vara helt ärlig. Min kropp är fortfarande rätt sliten, har sovit som en kratta alltså.. Vaknat stup i kvarten, läst lite mer i min bok, har nästan läst ut den som jag påbörjade igår, haha. Tänkte försöka samla lite krafter nu och ställa mig och diska och stoppa in kläderna i garderoben, dom borde ha hunnit torka nu.. tvättade nämligen i måndags..


Så jävla bra böcker, det här är första, andra och fjärde,
måste försöka få tag i den tredje också!



Väntar också på att Memil ska höra av sig så att jag får veta ungefär hur långt borta han är. Som vanligt vet man ingenting förens i sista sekunden, rätt tråkigt men vad ska man göra? Nåja, jag ska slå igång lite musik och sätta igång med lite snabbfix här i lägenheten, känns som en jävla röra för tillfället även om det egentligen inte är speciellt stökigt.


Böckernas värld

Igår låg jag i sängen fram till nästan 1 på dagen.. Jag var så otroligt trött och hängig.. Orkade inte göra något, såg film och sov.. När jag sen såg vad klockan var bestämde jag mig för att kolla posten, tänkte att jag borde ha fått ett brev från läkaren med besked angående proverna vårdcentralen tog förra veckan.. men jag hade inte fått något brev.. Gick upp i lägenheten igen, tänkte att jag kanske blir piggare om jag får i mig lite mat? Så duktig som jag är ställde jag mig och lagade laxfilé med ris och chili-/limesås.



Efter att jag hade ätit fick jag så ont i magen, så jag la mig på soffan.. Försökte läsa och mysa lite med Alice, men jag somnade om och om igen, bara en liten stund i taget.. Mitt i min lilla dvala, om man nu kan kalla det så, ringer mobilen. "Dolt nummer". Det kniper till i magen, men jag svarar: "Hej det är Emma". Mitt hjärta stannade nästan när jag hörde vem det var, läkaren! Varför kan inte mitt liv vara mer som i böckerna.. Håller på att läsa serien "En shopoholic~", tänk att få byta med henne, resa omkring, en fullproppad garderob med snygga kläder.. Dock hade jag gärna skippat alla räkningar hon verkar dra på sig hela tiden, haha. Iallafall, det verkar som att det var som vi trodde. Jag har vitamin B12 brist. Jag har idag varit och hämtat ut vitamintabletter som läkaren har skrivit ut. 2 tabletter 2 gånger om dagen i 1 månad, sedan 1 tablett om dagen.. möjligtvis resten av livet? Kan vara en defekt i magen också..(?) och något försvagat immunförsvar, vilket i sin tur leder till att jag är lite extra känslig för infektioner osv.. Jippie.. Ska tillbaka till läkaren om typ 1 månad, hoppas mina värden ser bättre ut då. För tillfället vill jag bara leva mig i böckernas värld, fantisera mig bort någon annanstans..


Sjukskriven..

Varning för långt inlägg!



Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen kan man väl påstå.. Det har varit massa virus i datorn hemma som har gjort att jag inte har kunnat uppdatera, vilket har varit jäkligt irriterande. Eftersom jag är sjukskriven kan jag inte uppdatera från jobbet som jag annars brukar.. Men nu efter att vi har formaterat datan verkar det som att jag kan skriva igen!

Egentligen har jag nog inget nytt och "spännande" att berätta.. Är sjukskriven som sagt, egentligen skulle jag ha börjat om att jobba i torsdags men eftersom jag inte mådde bättre fick jag fara till vårdcentralen igen på onsdagen.. Nya blodprov och ny undersökning.. Nu väntar jag på svar.. Fick brev hem några dagar innan återbesöket om att "de röda blodkropparna är något förstorade".. Hoppas det är något "enkelt" som bara vitamin B12 brist som tydligen är väldigt vanligt bland tjejer/kvinnor.. Ajja, väntar iallafall på svar på nya blodproven. Håller alla fingrar och tår jag har på att det inte är allvarligt!

Min älskling kom hit i fredags, det var strax över 2 veckor innan vi sågs senast. Vi beställde mat och for tillbaka hit, fick komplimanger för min nya frisyr och hårfärg, hihi. Sen såg vi tv och bara njöt av sällskapet. Igår for vi några snabba ärenden på stan och handlade sedan hem lite ingredienser för att kunna laga en underbart god middag. Vi drack lite öl/cider/slush, pratade och bara var. Äntligen säger jag bara.

Imorse ringde klockan 08.30, blev en snabbis till Luleå för att hjälpa Emil's mamma att flytta. Det gick fortare än förväntat och vi kunde ganska snabbt fara tillbaka till Piteå, äta lite mat och umgås en stund innan han for hem till Boden.. för att packa och om lite över en timme börjar han rulla mot Kiruna.. Blää.. Jag ska försöka vara positiv och tänka att vi behöver inte vänta 2 veckor tills nästa gång iallafall.. "Bara" en vecka den här gången, förhoppningsvis får vi en lite längre helg nästa gång också.


Blir mkt bilåkande idag, kanske inte för min del men för min andra halva..

Nåja, nu är inlägget nog långt. Blir väl fler uppdateringar till veckan.. Ska ta mig en dusch och sedan lägga mig och antingen läsa bok eller sova middag, är äckligt trött (tyvärr är det inte alls ovanligt senaste veckorna..).


Inte min dag!

Jag är på skit humör. Memil for idag. Jag är jätte förkyld, har ont överallt. Sitter på jobbet nu, vette fan om jag kommer palla hela dagen? Men jag ser ingen mening med att gå hem, där väntar en tom lägenhet.. Jag är så less på det. Älsklingen kom på fredagkvällen.. och nu far han.. Distansen börjar tära, speciellt när jag är sjuk och vet att vi inte kommer träffas nästa helg för då jobbar han.. Åhh! Helvetes jävla skit!!

Idag är verkligen inte min dag!!


Upp och ner.. / Uppdatering

Blev väl något bättre med rösten och halsen igår under dagen. Sen kom jag hem. Duschade, gjorde en snabb middag och tyckte att jag var ovanligt hängig. Tog tempen. 38.0.. Tog en panodil och la mig, såg "Djävulen bär Prada", somnade strax efter 00.00.. Vaknade 04.30.. fortfarande feber.. Lyckades efter många och men somna om.. Vaknade när klockan ringde 08.10. Har inte fått i mig någon frukost idag.. men febern har gått ner lite.. 37.8.. Antar att det är bra? Sitter iallafall och väntar på att klockan ska bli 10 så jag kan börja jobba, längtar tills dagen är slut. Trots att jag har klätt mig extra varmt idag, fryser som en tok ändå.. Åhh.. Kan inte någon trolla med knäna så att jag blir helt frisk?!

---------
Tänkte göra en liten uppdatering..

Mamma skjutsade mig till jobbet idag, hon hade precis handlat klart när jag ringde så jag passade på att vara slö och fick skjuts på morgonen. Himla skönt måste jag erkänna. Vi parkerade bilen och började sakta men säkert vandra mot apoteket, mamma följde en extra bit på väg till jobbet. Hon strök mig på kinden och gav mig en kram innan hon for. Ibland är hon bara för söt min mamma. : )

Jag mår fortfarande piss.. Trött och seg.. Ont i halsen, huvudet, feber (?), fryser.. Allt jävulskap.. En liten ljuspunkt var att för ett tag sen kom det förbi två "påskärringar" iklädda rosa cowbojhatt med påskfjädrar och delade ut påskägg till oss hårt arbetande människor. Fick ett jätte sött ägg med en urgullig kanin och 3 gula, tjocka kycklingar på. I ägget tror jag det är godis,hihi!

Nu längtar jag hem till en varm dusch, lite mat i magen (om jag får ner nå?) och mys på soffan med Alice och kanske tjuvöppna påskägget!




~ Mitt hjärta. Min ängel. Min sötnöt. ~


Panodil till frukost

Idag mår jag inte bra. Har ont i halsen, är tjock i halsen, det spränger mot öronen.. Varje gång jag nyser känns det som att öronen ska explodera! Skit obehagligt! Körtlarna på sidan av halsen har börjat växa igen.. Tog tempen imorse, 37.8.. Jag hoppas verkligen att det inte bryter ut mer, att det bara blir mindre och mindre under dagen. Och när jag vaknar imorrn är allt bra igen! Sitter iallafall på jobbet nu, försöker bita ihop. Tog en panodil till frukost..


På resande fot



I
helgen har jag varit på resande fot. Det blev inte alls som det var planerat. Inte alltför överrasskande dock.
Tog en bild när jag satt och körde, lite uttråkad kanske? En spännande grej som hände var iallafall att jag blev stoppad av polisen för första gången i mitt liv! Endast en vanlig kontroll, fick visa körkort och blåsa. Polisen sa att jag var nykter som en nötkärna! Inte illa pinkat för att ha druckit "en flaska" vin och 3 cider kvällen före, haha!?

Det var sjukt trevligt att vara i Boden igen, jag kan nog tänka mig att bo där en vacker dag. Det jag kräver isåfall är att jag har ett jobb som jag verkligen trivs med, lågstadielärare dvs. Ska söka nu vilken dag som helst, hoppas det går bra så att jag kommer in och alla drömmar och planer blir sanna. Jag tror mitt hjärta går sönder om vi måste vänta mycket längre.. Då är ljuset i tunneln minst 1 år bort, igen. Ajja, nu ska jag inte vara negativ. Bara hålla tummarna och hoppas på det bästa!
 
Alice var glad när jag kom hem. Jag var glad att vara hemma också. Som jag saknade henne, tänk att man kan älska ett djur så mycket. Hon la sig i mitt knä, låg kvar hur länge som helst och verkligen njöt. Världens härligaste och mysigaste ljud måste vara när hon spinner. Kunde inte låta bli att ta den här bilden på henne. Min sötnos, mitt hjärta. v




April, april din dumma sill!

Det var 1 april igår, jag hade tur och blev inte utsatt för några aprilskämt!

Idag är sista dagen innan ledighet. Tror inte det finns någon som förstår HUR SKÖNT det ska bli att vara ledig 3 dagar i rad nu! Jag har kämpat, kämpat och åter kämpat. Idag är dessutom sista dagen på vikariatet, det känns riktigt tråkigt.. Har verkligen gillat det! Det känns som att jag har utvecklats inom jobbet, jag har växt med uppgiften eller hur man ska säga..?

Jag har mer eller mindre en liten lunch date idag, trevligt! Har käkat wook till lunch 6 dagar i rad, börjar vara lite lätt less på det så det ska bli skönt med något annat idag. Verkar bli en macka på Subland! Kan dock inte bestämma mig, skagen och räkor eller kyckling / curry? Åhh va gott, det kurrar i magen och vattnas i munnen bara av tanken. Haha..

Besök

Efter idag är det bara 1 dag kvar!

Idag är också en fullspäckad dag, dock inte med möten utan med massa andra uppgifter. Jag tycker om att ha mkt att göra, tiden går såååå mkt fortare då och när tiden går fort får man ju komma hem nån gång.

Jag var så äckligt trött igår, det var en psykiskt påfrestande dag. Hoppas jag är lite piggare idag, för då ska jag ta tag i disken, inte speciellt mkt men det spelar ingen roll.. Det jobbiga är ju att ta sig tiden och framför allt orken till att göra det! Nåja, annars får jag väl göra det imorrn efter jobbet eller på fredag innan vi far. Imorse fick jag besök av mi madre. Hon hade med sig en grej till mig, hihi. Jag är så nöjd!

RSS 2.0