Lyx

Vilken helg. Det är allt jag tänker säga!

Idag har jag haft hemstudier, eller.. dagen började med att jag och Memil drog på Kvantum och handlade. Skönt att ha det bortgjort! Han släppte av mig och varorna innan han drog vidare till Boden för att agera flyttgubbe och jag packade upp maten och gick sedan och mötte en klasskompis som behövde låna "Isjungfrun", otroligt dålig berättelse om ni frågar mig. Efter att jag kommit hem och fått lite mat i magen satte jag igång, har läst massor idag. 2 rapporter, 4 sagor och några kapitel/sidor i 3 andra böcker. Som ni kanske kan räkna ut är det kursintro imorrn. Kommer sitta på lektion från 8.15 - 14.30. Lång dag, men ändå skönt att göra bort det från morgonen. Jag hinner hem för att se Ghost Wisperer och mysa med Memil!

Känns otroligt lugnande att ha han hemma i veckan, tänk.. alla vardagssysslor som alla andra har med sina sambos får vi också ha i veckan. Lyx på hög nivå


Favorit

Jag bestämde mig redan när jag vaknade att det här ska bli en bra dag! Idag kommer allt och inget att hända. Mina två favoritgrejer som kommer hända idag är att Memil kommer hem och att jag ska träffa Linea på stan! För tillfället är jag på väg in i duschen, sen ska jag fixa mig klart och därefter ta en snabbstädning!

                                      
                                       Jag hoppas på lite bus i helgen, med nära och kära


Darrade som ett asplöv

Idag var dagen D. Idag var dagen då vi skulle hålla vårat tal. Jag tror att det är svårt för folk att förstå hur jobbigt det har varit, hur mycket jag har oroat och gruvat mig de senaste dagarna. Men jag klarade det! Var nervös och darrade som ett asplöv, men jag överlevde. Först nu har det faktiskt börjat sjunka in, det märker jag eftersom att huvudvärken blir mer och mer påtaglig. Äntligen börjar min kropp slappna av, jag kan nästan garantera att jag kommer sova gott inatt.

Efter talet for jag till Sofia och bytlånade böcker och sen vandrade jag hem. Efter en snabbis i lägenheten gick jag till bilen och skulle fara och handla. Vad ser jag? Böter! Bleh, nåja inte mycket man kan göra nu i efterhand. Efter att jag hade handlat kom jag hem, hungrig som en varg. Lagade majsschnitzel i friscobröd med orient, lök och tomat. Fantastiskt gott!

Just nu funderar jag på att lägga mig och mysa i soffan. Bara ta det lugnt ikväll. Imorrn är det hemstudier som gäller. Memil kommer hem imorrnkväll också! Det är alltid lika trevligt, förutom den här gången då det till och med är trevligare än vanligt eftersom att han har påsklov, vilket innebär att han inte åker på söndag utan stannar till söndagen därpå.

                                            


Hemstudier..

Försöker plugga, men mina tankar flyger iväg till andra saker hela tiden. Jag har iallafall lyckats finslipa på talet, skrivit stödord och tränat igenom det lite snabbt. Har dessutom öppnat första boken och läst 1 hel sida inför kommande kurs.. Innan jag gick och la mig passade jag på att skriva ut och häfta ihop rapporter, sagor och länkar som hör till kommande kurs. Ett steg i rätt riktning! Hela dagen idag kommer att gå åt till plugg.
Är äckligt nervös inför talet imorrn.

Gårdagens film-redovisning gick bra, var ingen större fara. Trycka på play och sen gå och sätta sig igen, inte ett enda ord behövde vi säga. Dock lite konstigt när man inte får feedback av läraren? Hur som helst gick jag och Sofia hem till henne efteråt och hjälptes åt med talen, alltid skönt att få höra någon annans åsikt också. Därefter blev jag bjuden på middag av Sofia och Anders, kycklinggryta med ris. Riktigt gott! Trevligt med sällskap vid middagsbordet, jag är som inte van vid det utan tvn brukar vara mitt sällskap vid måltiderna. Igår var första dagen där jag inte hade ont i magen trots att jag åt. Skönt som tusan!

                                      
Köpte föresten tre kylskåpsmagneter när jag och Sofia gjorde ärenden förra veckan, vilket jag tydligen har glömt att visa. Den första säger: "När vi försöker lära våra barn om livet, lär barnen oss vad livet handlar om". Den andra säger: "Barn föds med vingar, lärarna hjälper dem att flyga". Den tredje säger: "Ditt hem är där din katt är". Kändes som att alla tre passade in klockrent på mig! Jag köpte ett par skor också, typ gladiatorsandaler med nitar. Jag tycker att dom är riktigt läckra, har dock inte hunnit fota men det kommer väl såsmåningom!

Åter till studiernas värld~


Tandvärk i magen?

Åh nej, åh nej, åh nej!!
D
et verkar börja om?! Idag är jag rädd för att äta. Sen i söndags har jag haft ont i magen så fort jag ätit något, jag skulle beskriva det som "tandvärk i magen". Det var precis så problemen med magen började när jag var sjukskriven.. Jag ORKAR INTE ha det som jag hade det. Jag är extra rädd för att äta idag bara för att jag inte har tid att ha ont i magen, idag kan jag inte ligga hemma och sträcka på mig, vilket är det enda som hjälper tillfälligt. Idag har vi film-redovisningar på LTU, 13.00 - 16.15. Nu är min stora fråga, ska jag äta och riskera att få ont i magen eller ska jag låta bli och vänta med att äta tills jag kommer hem? Jag lär ju vara skit hungrig.. står jag ut med det? Vad är bättre - vara hungrig eller ha ont i magen..?


Sol

Just nu skiner solen så mycket att det glittrar i snön. Det är så himla vackert väder ute! Fast jag måste erkänna att jag längtar som bara den tills snön är borta och gräset är grönt, fåglarna kvittrar och solen skiner så man kan gå och sätta sig på balkongen och bara njuta av livet.

Istället för att vara ute i det vackra vädret sitter jag inne och pluggar.. Jag håller på att renskriva och klippa ihop mitt argmuneterande tal på 4 minuter (!) som jag ska hålla på torsdag.. Har redan en stor klump i magen, vill inte alls hålla nå jävla tal, men men.. Man får inte alltid som man vill, så det är nog bara bita ihop och göra det bästa av situationen..?

                                         Midsommar natt 2009
                                                    Sörbyn - Midsommar natt 2009

Jag har kommit fram till att man måste vakta sin tunga JÄVLIGT noga. Man ska passa sig för vad man säger till vem. Man vet aldrig hur det kan sluta, lika bra att hålla sig positiv till allt och alla. Man kanske inte alltid har en positiv inställning till en del människor eller vissa situationer, men det är bara att hålla det för sig själv. För vissa saker vill man inte att folk ska sprida vidare. Hur vet man EGENTLIGEN vem man kan lita på?


Slutet gott, allting gott

Ännu en helg som har passerat. Helgen har varit jätte skön. Memil kom hem med taxi i fredags, lite skönt att slippa åka och hämta han på flygplatsen måste jag erkänna. I lördags var vi på stan och gjorde lite ärenden. När vi sen kom hem lagade vi hemmagjord pyttipanna tillsammans och senare under kvällen kom Sanna och gänget förbi en snabbis. Vi spelade lite GH och drack lite innan de drog vidare och jag och Memil la oss i soffan och tittade på tv innan sängen.. Imorse tog vi lite "sovmorgon", käkade och satte upp en gardinstång i sovrummet. När taxin kom sa vi hej då och sen märkte jag att hans börs var kvar i lägenheten.. Haha, jag som hade tänkt att det var skönt att slippa köra nånstans idag fick tänka om och snabbt som blixten fara och möta taxin för att lämna börsen.
Slutet gott, allting gott
iallafall.


                               
                                          Jag är så lycklig som har dig

Ibland blir det bara för mycket. Jag tror att alla har varit med om situationer då många små saker hopar sig och blir till en enda stor röra då man känner att man inte orkar mer? Så blev det för mig i fredags.. Det är egentligen inga allvarliga saker, men massa små saker som att det är mycket med skolan, planer som inte blir av, kroppen lägger av och man orkar helt enkelt inte mer. Som tur är har jag iallafall Memil som kom hem vid precis rätt tidpunkt och lyste upp min tillvaro.

Äntligen fredag

Äntligen är det fredag. Gårdagen var inte rolig. Var på LTU från 8.15 - 16.15, första två passen var vanliga lektioner men de andra två var redovisningar. Inte min starka sida om man säger så.. Ajja, jag överlevde och nu är det som sagt äntligen fredag. Memil kommer hem. Blir ytterligare en lugn hemma helg för oss verkar det som.. både på gott och ont..

Väntar på att klockan ska ticka framåt så jag kan ringa vårdcentralen och comhem, sen ska jag försöka gå igenom lite säckar för att hitta igen mina lakan och några gardiner som är på vift.. Resten av dagen blir det att plugga innan älsklingen kommer hem.


Helgen

Det har varit en helt sjuk helg här hos oss,
trots att vi inte gjort något speciellt har vi ändå lyckats med massa saker:

1. Jag bakade bullar och allt strulade, margarin som klumpade sig, deg som kletade och mjöl som tog slut bland annat.
2. Jag och Memil skrattade så vi grät när Alice fick fnatt på min näsa som pep igår morse.
3. Jag och Memil höll på att bränna ner lägenheten, men istället brände vi bara hål i mina kläder.
4. Memil missade planet och var tvungen att stanna en dag extra.

Den sista punkten gjorde inte mig något, en extra dag med älsklingen är alltid välkommet. Får väl se om han börjar få taxi snart, då hans/våran bil inte alltid är att lita på.

Idag har jag: lagat crepés för första gången i mitt liv, skjutsat Memil till flygplatsen, pluggat i stora lass, sett Ghost Wisperer, pratat i telefon med Sofia. Blir väl att slöa framför tvn och göra tidig kväll, känner mig fortfarande trött och hängig.
Btw så bjuder jag på snuva till den som är intresserad, bara lämna en kommentar!


Fredagsmys gånger 2

Idag var sista dagen på praktiken. Vi hade fredagsmys med barnen då vi visade upp filmen som vi gjort med dom och åt Piggelin. Mysigt och gott! Blir kul att komma tillbaka till samma skola på nästa praktik i maj och se hur barnen har utvecklats!

Förutom fredagsmys på skolan tänkte jag ha lite fredagsmys med Memil ikväll. Jag ska hämta han på flygplatsen, om allt går som det ska kommer vi att träffas strax före 19.00!

På tal om bananer så vaknade jag i natt av att Alice slickade mig i örat. Var inte glad på henne då jag såg att klockan var kring 02.00 och jag skulle upp tidigt för att fara på praktiken! 


                                        Knas-Alice
                                 Men hon är så jäkla söt, så man kan inte vara arg speciellt länge

Vad är det värsta som kan hända?

Jag har kommit fram till mitt nya motto här i livet. Mitt nya motto handlar om utmaningar, utmaningar som stärker mitt självförtroende. Sen jag flyttade till Luleå har jag utmanat mig själv på flera saker jag aldrig trodde jag skulle göra, saker som jag tidigare tyckt har varit jätte jobbiga. Jag har börjat köra i centrala stan, jag ringer kundservice utan att tycka att det är bland det jobbigaste som finns, bara för att nämna några saker. Den senaste utmaningen jag gav mig själv hände i helgen. Jag sjöng till GH trots att det var folk i rummet och fick tillochmed komplimanger!

Jag tänker fortsätta att utmana mig själv och hoppas att ni där ute också gör det! Utmaningar stärker en så otroligt mycket, måste erkänna att det känns som att man växer som människa!
Vad är det värsta som kan hända?


De små sakerna

Nu har jag snott datorn medans Memil är i duschen, äntligen har jag fått han att raka sig också, haha. Det är dom små sakerna här i livet! Han kom hem i torsdags, så saknad så saknad. Vi for och lämnade igen en hyrbil och sen handlade vi. Vi hjälptes åt att laga en riktigt god middag med kotletter och sourcream&onion klyftpotatis och kollade på tv. Måste erkänna att det känns helt sjukt att ha någon att luta sig mot och mysa med i soffan, är ju så van att det bara är jag och Alice som existerar i lägenheten. Att ha Memil hemma är absolut något jag kan vänja mig vid.. Tyvärr åker han redan imorgon, men är "bara" borta en vecka den här gången.

Vi ska snart dra på glasbanken och handla lite inför en myskväll, förhoppnignsvis får vi med oss lite trevligt sällskap och lite GH-spelande. Igår var svärmor här och drack kaffe och bullar, i förrgår var Elina här och käkade lunch och idag verkar vi få besök av Malin, Johan och deras lillfis Stina. Som många vet älskar jag att vara ensam, men jag måste erkänna att jag är ett stort fan av främmande och sällskap också. Verkar som att det här kommer bli en underbar helg.

Btw så tjuvstartade jag min helg i torsdags, skönt med långhelg!


Tigi

Har varit på stan med Sofia idag, mycket trevligt. Har äntligen köpt Tigi hårprodukterna som jag så länge varit ute efter, när jag väl kom hem och hade burit upp alla mina inköp från dagen la jag mig i ett varm bad med en bok och sedan tvättade jag håret med det nya schampot och balsamet, underbart gott luktar det! Mums!

Älsklingen ringde idag igen, igår ringde han för att han hade varit tvungen att avbryta övningen pga ryggen, idag fick han veta att han har en inflammation i den.. Blir en lugn helg, vilket är väldigt välkommet. Har inte träffats på drygt 2 veckor varav vi inte pratat alls 4½ dagar av dessa. Saknaden är stor, men jag står ut för att kärleken är så underbar att den borde inte få existera ♥


Jag måste få säga att jag tycker det är kasst, jätte tråkigt och på snudden till dålig stil. Jag förstår situationen, samtidigt som jag nästan kokar av ilska. Det finns inte många tillfällen som det ser ut nu, för det är jämt så mycket med allt annat både här och där, men va fan?


Kidnappad!

Tjejerna kom och kidnappade mig till Piteå för utgång på Challenge i lördags. Jag hade hur trevligt som helst, träffade några bekanta ansikten och det var så jäkla underbart att träffa mina flickor igen! Jag är förvånad över att jag inte alls var speciellt bakis igår, bara trött och hungrig som fan när jag kom väl tog mig hem.

Idag har jag varit på LTU och skrivit en liten uppsats med tvärgruppen och just nu håller jag på att baka bullar. Degen står på jäsning och borde vara klar alldeles strax, då blir det bullbakning på riktigt. Den enda gången jag har gjort bullar tidigare var när vi hade hemkunskap på högstadiet, då satte jag i jästen för tidigt så mina bullar jäste aldrig och slutresultatet blev stenbumlingar. Haha, jag hoppas på bättre lycka denna gång! 

Jag har inte pratat med älsklingen sen torsdagkväll.. Men nu är det inte länge kvar till onsdag, jag väntar med spänning på att han ska ringa och berätta om veckan och jag har jätte mycket som jag vill och ska berätta för honom också.. Saknar han och hans röst jätte mycket.. 
Den som väntar på nå gott..?

                                      Love
                                                  Another day without you with me,
                                           is like a blade that cuts right through me.
                                                    I can wait, I can wait forever.
                                             
                                             When you call, my heart stops beating.
                                            When you're gone, it wont stop bleeding.
                                                 But I can wait, I can wait forever


RSS 2.0