Nervositet

Har haft muntlig redovisning idag av valfri VFU-uppgift. Gick väl okej, men som vanligt var jag nervös som jag vet inte vad.. Hur nervös jag är verkar variera från gång till gång, ibland känner jag hur jag blir knallröd i ansiktet (speciellt om öronen?), medan ibland skakar jag så mycket att jag inte kan stå på benen, men det händer även att jag känner att jag mer eller mindre "glömmer att andas" varpå jag vibrerar på rösten. Idag var det det sista alternativet som kroppen ville förmedla till åhörarna.. Det värsta är dock när alla tre saker bestämmer sig för att uppenbara sig samtidigt, då kan det bli väääldigt jobbigt!

Sen jag kom hem har jag ätit lunch och pluggat till tentan. Tror faktiskt att lite börjar fastna. Min plan är att testa migsjälv ikväll, har skrivit ut alla frågor utan svar som jag tänkte svara på ikväll för att se exakt vad som fastnat och vad jag behöver lägga mer krut på imorrn. Ska bli så skönt på onsdag när tentan är skriven, oavsett hur det går så kommer det kännas som en lättnad. Iallafall tills man får resultatet.. Efter tentan är det endast kvar att skriva en uppsats om barns tv-vanor.

Memil kommer dessutom hem torsdagnatt. Underbart. Han har varit borta i snart 2 veckor och är väldigt efterlängtad här hemma. Har redan förvarnat han att han ska få torka dörren och plankorna plus postlådan när han kommer hem då dessa är fulla i diverse kryp och spindelnät. USCH!

Nåja, nu anser jag att min pluggpaus är slut för den här gången.
Åter till studiernas värld~

                          
                           Tänk att få krypa ner i ett varmt bad med en drink i handen istället..

Mors Dag

                                 

I
dag är det Mors Dag. Jag har världens bästa mamma, för hon finns alltid där för mig. I vått och torrt. Jag kan vända mig till henne oavsett vad det än gäller. Jag är så extremt lycklig för att just hon är min mamma, hur skulle jag klara mig utan henne? Nu bor vi tyvärr en bit ifrån varandra så vi träffas inte lika ofta som innan jag flyttade, men det är tur att telefonen finns. Det spelar ingen roll om vi pratar i 5 minuter eller flera timmar. Är jag ledsen lyckas hon alltid muntra upp mig, är jag glad så delar vi glädjen och tvärtom, det går båda vägarna.

Jag älskar min mamma över allt annat på jorden.


Frysa tiden?

Lördag idag. Usch, fy och blä. Om vi ändå kunde frysa tiden så att jag inte behöver göra tentan, redovisningen, uppsatsen och skriva VFU-uppgifterna klart.. Blir att plugga hela dagen, med ett avbrott om Sanna kikar förbi.

Funderar på att börja med en dusch med drömmen om att piggna till. Jag som hade tänkt ha en lång sovmorgon, till 9.15, men vaknade strax före 8, typiskt.


Lägenheten

Nu är praktiken slut för den här gången, jag och Sofia gav en egengjord "bordsgrupp" till VFU-läraren med 3 olika blommor, en fjäril och ett personligt ordspråk som kylskåpsmagnet på. Jag tror att hon uppskattade det! Praktiken har varit jätte roligt, barnen är ju så underbara.. Jag har lärt mig otroligt mycket, mycket mer än vad jag hade kunnat drömma om. Men nu känns det på sätt och vis rätt skönt att få helg, just på grund av att det är så himla mycket med skolan innan sommarjobbet drar igång. 

Jag lovade igår att visa bilder på hur lägenheten ser ut nu, det mesta är klart skulle jag vilja påstå. Det är så klart lite små saker som ska fixas, bland annat måste jag gå igenom vilka dekorationer/mysfaktorer som ska vara i lägenheten och på vilka ställen osv. Så tillsvidare har jag satt fram det som vi hade tillgängligt i lägenheten, ides helt enkelt inte börja gå igenom kartongerna som fortfarande finns kvar i förrådet..

                                                              Sovrum
                                   

                                        Kök, matplatsen      Kontor, min plugghörna
                                     

                                                         Vardagsrum
                                   


Full rulle

I veckan har det varit dåligt med uppdatering här känner jag. Just nu är det så himla stressigt och så mycket att göra.. Imorrn är iallafall sista dagen på praktiken, både skönt och tråkigt. Memil har helgtjänst, vilket är tur i oturen.. för självklart vill jag att han ska komma hem, men samtidigt så behöver jag verkligen den här helgen för att plugga. På måndag är det muntlig redovisning av valfri VFU-uppgift, onsdag är det tenta och senast torsdag ska vi skriftligt lämna in VFU-uppgifterna och en essä om barns tv-vanor baserat på fakta, egna tankar och barnens svar från intervjun som vi gjort under praktiken. Därefter har jag ett par lugna dagar för att sedan börja jobba på måndag. Full rulle med andra ord..

När Memil var hemma förra helgen gjorde vi klart i lägenheten, satte upp de sista hyllorna och tavlorna. Jag har självklart fotat detta, men har inte haft ork eller tid att lägga upp bilderna. Jag tror att jag satsar på att lägga upp dem imorrn eller så. För att påminna er, tänkte jag visa några bilder på hur det såg ut när vi precis flyttat in och så gott som ingenting var uppackat och klart: 

                                                               Sovrum
                                   Sovrummet mot vardagsrummet    Sovrum

                                    Kök, matdelen         Kontor, min "plugghörna"
                                       Matplatsen i köket  Kontor 

                                                          Vardagsrum
                                   Vardagsrum  Vardagsrum


Sammanfattning

Sammanfattning av helgen:

Fredag: Memil kom hem och vi myste framför en film innan vi gick och la oss.

Lördag: Försökte hjälpa svärmor att få igång hennes box, men det verkar som att fjärren inte funkade som den skulle så det gick inte så bra. Tränade på F21 med Memil och David, hur skönt som helst. Längtar redan tills Memil kommer hem igen (läs: om 2 veckor) så vi kan fara tillbaka och göra träningen till en tradition. Handlade. Såg bio, Robin Hood, rätt okej film ändå.

Söndag: Lagat mat. Satt upp hyllan som trillat ner i datarummet och hyllorna i sovrummet. Spikat upp tavlor i sovrummet. Tvättar, har sista maskinen i torktummlaren. Sett taxin komma 10 min för tidigt, stress-packat ner Memils grejer och sagt hejdå.
Jag har dessutom upptäckt att jag fortfarande hatar söndagar!


Spindelinvasion

Har hunnit sola en stund idag efter praktiken, riktigt skönt. Såg den snabbaste spindeln jag någonsin sett? Måste säga att jag är lite stolt över migsjälv, i vanliga fall om jag ser ett kryp så brukar jag döda den med en tidning och sedan låta tidningen ligga över liket tills Memil eller någon annan vänlig själ plockar bort den åt mig. Idag har jag dödat en spindel i lägenheten och dammsugit upp den! Starkt jobbat! Det verkar som att den här lägenheten kan bli en riktig plåga i sommar, just på grund av alla kryp. På drygt två veckor har jag redan hunnit dräpa minst ett tiotal insekter, spindlar, myror, flygande varelser och nå annat svart äckel!


18 maj 2010

Memil ringde precis. Han påminde mig om att vi firar 3,5 år idag! Galet va fort tiden går när man har roligt. Tänk, efter 3,5 år tillsammans hinner man gå igenom mer än vad man tror, både upp och ner gångar, men så länge man klarar av saker tillsammans så fortsätter man att vara stark. Jag har en sådan otrolig kärlek till Memil, den växer starkare för var dag som går. Jag uppskattar, respekterar och älskar Emil av hela mitt hjärta. Jag anser att jag är lyckligast i hela världen, bara för att jag har honom ♥

                           
                           
                           
                           
                           
                                              Tiden går fort när man har roligt


"Den bästaste lektionen.."

Idag var andra dagen på praktiken. Jag höll en mattelektion på morgonen och sen tog Sofia över för "10 ord i veckan". När eleverna gick på rast förberedde jag och Sofia klassrummet med filtar, ljus, nerdragna persienner och bänkar som skärmade av vårat lilla myshörn. Eleverna verkade gillade de eftersom att de satt som tända ljus och lyssnade när Sofia läste högt. Efter sista lektionen idag kom en av tjejerna fram och frågade om vi inte kunde göra samma sak på torsdag, varpå jag meddelade att vi skulle det. Då säger hon med ett stort leende på läpparna: "Åhh va bra! Det är den bästaste lektionen jag haft i hela mitt liv!".
Det värmde i själen vill jag lova!

Igår var jag så trött att jag glömde äta middag och somnade på soffan i två timmar. Vaknade lagom till Hollywood Fruar började, trodde att jag skulle ha svårt att somna om men det var inga problem. När klockan ringde imorse nästan skrek kroppen att jag skulle ligga kvar och sova ännu mer. Ska försöka hålla mig vaken och göra tidig kväll ikväll i hopp om att vara utvilad när klockan ringer imorrn..


Maskerad

Jag hade en riktigt trevlig födelsedag igår. Kvällen bestod av kärlek, vänner, alkohol, GH, Sanning eller Konsekvens och utgång, det var en kombination av födelsedag-/inflyttningsmaskerad. Eftersom att jag inte kan beskriva kvällen i ord lägger jag upp lite bilder istället. 

                                  Moi á la French Maid  Tomas á la Tingeling & Memil á la Tempelriddare  Sylvia á la Djävulsängel & David á la Ganster (?)
                                  Kalle á la Pizzabagare  Love you   Gabriella á la Cowgirl
                              Present   
Fick massa presenter: en inneväxt, ett drinkspel, Sanning eller Konsekvens (Elaka versionen) och en uteväxt.
Tack alla som medverkade till att göra det till en rolig kväll!
Jag hoppas att ni andra hade minst lika roligt som jag!

Just nu smyger sig baksmällan på sakta men säkert, blir en tidig kväll då min praktik börjar imorgon. Jag ser fram emot praktiken jätte mycket, för jag vet hur kul det är att komma ut och testa på lärarrollen in real life, samtidigt som jag inte riktigt känner att jag har tid att ha praktik eftersom att vi har tenta endast ett fåtal dagar efter praktiken. Det känns som att det kommer bli några tuffa veckor fram tills tentan är gjord, sen hinner jag bara pusta ut några dagar innan jag börjar sommarjobba.

Hade verkligen velat ha Memil hemma, det blir så intensiva dagar då han väl kommer hem.  Dock har han varit hemma ända sen onsdagnatt den här gången, trots detta har vi haft extremt fullbokade dagar som har gjort att vi har hunnit massa ärenden. Men jag vill ha han hemma mer, bara kunna krypa upp och luta huvudet mot hans axel.. krama om han.. se en film.. ha någon att äta måltider med.. gå och lägga sig tillsammans.. Det jag längtar efter är en vardag, men nu är det inte länge kvar


IKEA

Igår var vi på IKEA! Det var på tiden! Senast jag var där var när jag flyttade in i min gamla lägenhet i Piteå.. vilket var x antal år sedan. Jag, Memil och Sofia rullade iväg och hade hur trevligt som helst, iallafall i mina ögon! Dock tror jag att Memil var rätt less mot slutet, haha. Stackare. Vi köpte iallafall allt vi skulle, trodde vi. När vi kom hem och började packa ur bilen märkte vi att vi hade glömt köpa den lilla hyllan som ska vara här i uppe-hallen.. Typiskt, men inte så mycket att göra åt. Min besvikelse blev dock stor, så Memil och jag kom fram till att vi beställer den över nätet istället! Allting går att lösa. 

                                       Mot IKEA
                                                          På väg mot IKEA!

                                      
                                            Ingen var lyckligare än jag när vi kom fram!

                             
                                     Vi fick pussla rätt ordentligt för att få in allt i bilen.

Idag ska vi sätta ihop möblerna, 2 byråer och mitt skrivbord. Sätta upp tavlor och hyllor på väggen och göra mys här inför morgondagens inflyttnings-/födelsedags maskerad! Vi måste iväg på systemet och jag måste köpa ett par strumpbyxor för att fullborda morgondagens utstyrsel.


Yaaaaay!!



S
nart kommer Memil hem, det innebär att vi snart går gå och sova.
Ju fortare vi går och lägger oss, desto fortare blir det dags att stiga upp.
Desto snabbare vi får stiga upp, ju snabbare får vi åka på äventyr!
Yaaaaay!!


150 till 12

JAA! Nu har jag äntligen sammanfattat 150 sidor till ynka 12! Ska ta min huvudvärk och lägga mig på soffan och se Bridget Jones 2, såg första filmen igår, för nu beöhver jag en feel-good-film innan det är dags att erövra sängen.

Imorrn är det eximinationsredovisning. Inte speciellt taggad, men skönt när det är klart för då är det en sak mindre att tänka på och dessutom är det inte många timmar kvar tills Memil kommer då heller! Han borde komma i samband med att jag går och lägger mig, vilket innebär att jag kommer sitta uppe och vänta på honom oavsett om han kommer 00.30 som beräknat eller om han kommer senare!

På torsdag smäller det, min underbara idé och förslaget som jag la fram åt Memil igår gick igenom och INGEN är lyckligare än jag! Allt handlar om hur man lägger fram saker och ting, är det inte så?

Nåja, jag ids inte skriva mer nu, har skrivit exakt 6209 ord i min sammanfattning så jag är lite lätt less..

                                    
                                           Intar soffläge med Alice resten av kvällen

En effektiv dag

Natten har varit hemsk. Jag har vridit och vänt på mig, sovit som en kratta med mardrömmar som har löst av varandra.. Jag hoppas att den här natten blir lugnare och mer avslappnad så jag orkar med morgondagens föreläsningar.

Trots en hemskt jobbig natt har jag idag varit väääldigt effektiv. Jag är så gott som klar med min bokanalys på 1000 ord, felmarginal på 10%. Jag har varit och veckohandlat. Jag har dammsugit. Jag har spikat upp 4 tavlor, 2 i köket och 2 i uppehallen. Har dessutom hängt ut min "Välkommen"-skylt utanför dörren och hängt upp en annan tavla i nerehallen. Jag har bytt handdukar och duschdraperi. Nu är det väl egentligen bara skura och dammtorka kvar, men det ids jag fan inte göra idag.

Har precis pratat en snabbis med Memil och lagt fram ett helt underbart förslag! Nu är det bara att vänta och se vad resultatet blir! Nu ska jag diska och sen ta antingen ett bad eller en dusch, får se vad kroppen vill.
Massa bra på tv ikväll innan läggdags.


I-landsproblem..

Jag har problem. Jag vet inte vilka tavlor jag ska hänga vars! Jag hade bestämt mig tidigare, men nu när det väl kommer till kritan så blir jag osäker.. Djurtavlorna ovanför soffan eller tvn? Buddatavlorna ovanför sängen eller ovanför kommande byrå? Funderar tillochmed på om jag skulle ha bytt så att Budda hamnar i tvrummet och djuren i sovrummet? Jag behöver råd och vägledning, haha! En tavla har jag iallafall lyckats hänga upp, Memils Hälgetavla fick plats i köket.

H
elgen har varit helt underbar. Memil kom hem i fredags, vanlig tid för en gångs skull. Vi hade lite fredagsmys innan vi gick och la oss. Lördag spenderade vi på vårmässan efter att vi äntligen satt upp dvd-vitrinskåpen, fick färsk ananas av Maria, mums! Jag och Memil såg även den sista minuten av Simon och Thomas framträdande, det enda jag hörde var ungefär
"så nu hoppas vi att alla far hem och målar turkost! Tack för oss!". Undra om det var någon ur publiken som faktiskt gjorde det..? Iallafall så for vi och handlade, lagade mat tillsammans och firade David som fyllde år. Idag har vi hunnit flytta bort baren, både plocka isär och sedan sätta upp stora hyllan i tvrummet och nu lider jag av mycket svåra tavelproblem..
I-landsproblem, I know.. 

Sen älsklingen for har jag städat, eller snarare plockat ihop och jag håller väl mer eller mindre fortfarande på. Tråkigt, men nödvändigt. Min plan är att plocka ihop så pass att jag bara behöver dammsuga och skura imorrn. Imorrn måste jag dessutom fortsätta på min bokrecension, så det blir hemstudier x antal timmar då!

                                                   Aliiice
                                                  Alice har hjälpt mig att städa idag


Sommarjobb på heltid!

Har haft redovisning idag, det gick väl rätt bra, kände mig inte speciellt nervös vilket var en otroligt ovanlig men välkommen känsla! Efter skolan cyklade jag hem och käkade lunch innan jag hämtade upp Sofia och for till stan för att lämna in anställningskontraktet som jag har skrivit på! Nu är det alltså officiellt och att jag har sommarjobb på heltid! Min tanke var att jag skulle gå och shoppa loss lite på stan idag efter att jag lämnat papperna, men jag känner mig helt slut efter veckans bravader så jag for hem istället. Jag shoppade ju trots allt tidigare i veckan, ett läderarmband med nitar (smalt, som man drar flera varv) och ett militärgrönt linne med helt underbart läcker korsad/öppen rygg!

När jag kom hem var tanken att jag skulle gå och boka tvättstuga, men jag hittade inte nyckeln. Ringde Memil, inget svar. Han ringde precis upp och han vet inte vars nyckeln är han heller.. Vi måste nog storstäda i helgen för att se om nyckeln kommer fram, från och med nu litar jag inte på Emil vad gäller nycklar, haha. Mest troligt är nyckeln i Kvarn i hans jackficka.. inte så lyckat med tanke på att han snart är framme i Sthlm för att flyga hem.

Jag är så glad att den här veckan är över, det har varit en rätt tung vecka med mycket plugg, lektioner och andra små grejer. Skönt med helg. I helgen ska vi sätta upp dvd-/vitrinskåpen, tavlor, förhoppningsvis tvätta och eventuellt flytta ut baren så vi kan sätta in bokhyllan istället. Hoppas allt går enligt planerna den här gången!

                                           Alice med tungan
                                                         Hur gulligt är inte det här?

Bakverk!

Imorrn är det fredag. Redan! Vars har den här veckan tagit vägen? Det kanske har att göra med att jag har skola tisdag - fredagen den här veckan.. I vanliga fall är det oftast 2 gånger per vecka, men det blev en specialare den här veckan. Ska på stan imorrn efter skolan (redovisning.. huvva), ska nämligen lämna in några papper jag har skrivit på!
Jag är så glad och lättad att jag äntligen vet hur sommaren blir så ni förstår inte!

Nu har jag ganska nyligt kommit tillbaka från en cykeltur runt sjön med Sofia. Riktigt skönt, vi hittade rätt väg trots att det såg lite tveksamt ut i början av våran färd, haha! Har duschat och ska lägga mig och mysa i soffan med Alice. Det är "Sveriges fulaste hem", "Criminal Minds" och "Gordon Kitchen Nightmares" på tv ikväll, dvs en riktig Memma kväll!

Tidigare i veckan bestämde jag mig för att baka kladdkakemuffins och snopp-kladdkaka eftersom att äggen var på väg att gå ut och jag behövder fylla på med fika i frysen innan födelsedagen. Kladdkakemuffins gick bra, inga oförutsedda händelser där inte. Planen var att jag skulle göra detsamma med den andra kladdkakan också, MEN när jag skulle vända på den så skedde det en liten olycka kan man väl säga. Den "kom" och det rann ut sås (läs: smet). Den blev med andra ord så tjock att den inte vart riktigt klar i mitten, eller så kan man säga att den helt enkelt var extremt kladdig i mitten, kalla det vad ni vill.
Haha, jag var ju bara tvungen att fota! 

                                             Kladdkaka - Före  Kladdkaka - Efter
                                                      Före                 -            Efter

Cykeltur!

Det finns en sak som gör mig irriterad. Den saken har hänt i veckan och då hoppas jag att ni inser att det bara är tisdag idag..? Alltså, inte den bästa starten på veckan. Tänker inte säga vad som har hänt för jag vill inte hänga ut någon, men jag måste ändå få avreagera mig. Det inte är första gången det händer. Jag menar, en gång är ingen gång.. men man kan inte ta att det händer om och om igen.

Idag har jag iallafall varit på LTU och sedan cyklade jag och Sofia hem. Jag fick i mig lite lunch och började plugga. Mitt i pluggandet tappade jag koncentrationen och bestämde mig för att fara på en cykeltur! Yay! Nu känns det som att sommaren är här, äntligen kan jag sätta mig på cykeln, med musik i öronen och bara känna friheten av vinden som susar förbi medan fötterna trampar i sin egen takt! Lycka på hög nivå! När jag väl kom hem tog jag en dusch och fortsatte pluggandet och vad händer? Jo, jag somnar.. bra Emma.. Nu är det bara ta tag i de sista sidorna och hoppas på att kunna somna i tid ikväll.
Imorrn är en viktig dag!


Jag trodde regler var till för att brytas?

Valborg och helgen är över. Om vi börjar med Valborg så var det hur trevligt som helst. Massa folk och god grillad mat. Jag åt årets första jordgubbar, underbart gott! Jag fick inte komma in på Bodensia eftersom att det är 2 veckor kvar innan jag fyller 23.. Jag trodde att regler var till för att brytas? så vi gick på f.d Olivers/TC istället. På hemvägen blev jag buren upp och ner av Memil, vilket jag kanske inte gillade mest under kvällen, haha. Stort tack till Elina för att vi fick låna din lägenhet!

                                     Love 
                                                             Jag och Memil

                                     Jordgubbe!
                                                        Årets första jordgubbe!

På lördagen bytte vi däck och fyllde på olja i bilen innan vi sakta men säkert rullade hem mot Luleå. Väl hemma gjorde vi inte mycket. Vi var ju trots allt små bakis, vilket i sig är en utmärkt anledning till att bara mysa i soffan framför tvn och sedan göra tidig kväll. När vi vaknade på söndagen såg vi Harry Potter (ja ni läste rätt, jag såg H.P!) och sedan for Memil och handlade plugg och jag började med maten. Efter att vi hade käkat började vi sätta upp vitrin-/dvdskåpen. Vilket inte gick speciellt bra eftersom att borren var för smal, men till helgen ska vi fan fixa detta alltså! Hur som helst skulle jag vilja säga att Memil blev kidnappad i söndags! Taxin kom ungefär 1½ timme tidigare än vi hade räknat med, vilket resulterade i ett slafsigt och snabbt hej då.. och plötsligt var jag gräsänka.. igen..

                                               
                                                   Vi kom inte längre än så här..

Jag började läsa en bok som jag ska analysera och läste även ut den igår efter att Memil for. Idag har jag skrivit stödord och börjat fundera på hur jag ska lägga upp analysen. Iallafall kom världens bästa Sanna förbi en snabbis och sen for jag och Sofia på Dollar och Växtriket, sen hem hämta cykeln och sedan hem till Sofia för att pumpa däcken. Jag älskar att cykla. Jag trampade inte många gånger för att komma hem, rullade och flöt hem. Åhh, imorrn ska jag ut på en ordentlig cykeltur. Som jag har längtat efter min cykel!!

Nu har jag ganska nyligt pratat med Ninis, diskat och lagat mat. Det blev fläskfilé med paprika i grillkryddad creme freiche med en god sallad och rotfruktsgratäng. Mycket gott!

                                             

RSS 2.0