Hjärnspöken..?

När klockan ringde imorse blev jag överlycklig, i ungefär 3 sekunder. Jag var nämligen helt övertygad om att det var fredag, men sen kom jag på att det bara är torsdag.. En stor anledning till min övertygelse är att Memil kommer hem inatt. Han har inte kommit hem en torsdag på.. ja.. jag vet inte hur länge. Ett annat alternativ är att jag helt enkelt har hjärnspöken. Jag tror att Alice har smittat mig, haha.

Det är vecka två av tre på praktiken, det har varit jätte kul men samtidigt lite jobbigt till och från. Många barn med olika personligheter, nya arbetssätt, lärare med olika ledarstilar och massa nya intryck. Det som är mest positivt med den här praktiken än så länge, är att nu har jag nästan bestämt mig för hur jag ska lägga upp min fortsatta utbildning. Har varit i valet och kvalet om att fördjupa mig ordentligt i två inriktningar alternativt lära mig lite om mycket och nu har jag mer eller mindre bestämt hur jag vill göra! Det mina vänner, är en stor lättnad!

I eftermiddags var jag hel död. Man vet att man är övertrött när man somnar sittandes, trots att man tittar på ett program som man anser är sjukt intressant.. men men, har kroppen bestämt sig för att sova finns det inget som hindrar den.

Måste bara påpeka att imorse var jag tvungen att skrapa rutorna på bilen för andra gången den här veckan, nu är hösten och vintern på väg, tyvärr. Kyla, snö och mörker, tacka vet jag sommar och sol! 

                                        
                                     
                                                    Underbara sommar, kom tillbaka!


...


Vissa dagar är bättre än andra..



I'm on the highway to hell?


Helt slut

Igår hade jag, M och S mys-middag på Baan Thai. Riktigt god mat och trevligt sällskap. Tjejsnack på hög nivå! Jag hann hem för att se större delen av Idol och ungefär 1 timme senare klev Memil in genom dörren, då var det tack och godnatt. Jag var helt slut.

Memil har kulissbygge med militären idag sen 09.00. Planen var att vi skulle följas åt och sen skulle jag fara och hälsa på lite folk tills han var klar, men jag är så jäkla trött och har ont i halsen så planen ändrades. Han skulle ha tagit bussen imorse, så jag kunde ta bilen för att bara vara med på middagen militären ska ha sen MEN Memil ställde sin klocka fel! Tur i oturen vaknade jag strax före åtta och väckte han. Nu har han tagit bilen och jag får åka buss.. Försöker samla krafter för att göra mig klar och bege mig till bussen.. Segt..


Fobi

Det var så nära! Jag var lite nervös över hur dagen skulle bli. Vi har varit på Ormberget och vandrat idag. Jag ogillar ormar skarpt och har som sagt varit nervös för den här dagen. Efter att vi gått 7,4km spåret började jag lugna ner mig, so far so good, tänkte jag. Men man ska inte ropa hej förens man är över bron.. för när vi sitter och fikar efteråt hör jag någon ropa något om en död orm på en pinne! Det kröp i hela kroppen och jag visste inte om jag skulle springa, stanna, skrika eller gråta. Tur i oturen kom dom aldrig med ormen, men jag såg den hängandes från pinnen på håll och det räckte. Hade dom kommit närmare vet jag helt ärligt inte vad jag skulle ha tagit mig till. Det är verkligen min stora fobi och jag vet inte hur jag ska komma över den. När jag väl är färdigutbildad lärare måste jag ju iallafall kunna titta på en bild i en bok, denna fobi är absolut ingenting jag vill föra över på eleverna. Förslag?

I övrigt har det varit en jätte härlig dag. Det var grymt skönt med promenaden, vädret var precis lagomt, inte för kallt men inte för varmt. Jag passade på att fota lite när vi gick efter spåret. Skogen är så vacker nu när träden sakta men säkert börjar skiftar i höstens alla färger. Hur som helst så blir det en dusch nu plus att jag ska pyssla om mina fötter som är lite trötta efter dagen!

                          
                                                       Ormberget - 7,4km spåret

Nu har jag rätt att klaga!

                      
                                       
                                                        Toksnygga i 3D-glasögon, haha

En helt underbar helg är över, tyvärr.. Fredagen blev massa mys som sagt. Idol. Ny städat. Och bäst av allt: Memil kom hem ♥

Lördagen blev till och med bättre än jag någonsin hade kunnat ana! Vi började med bowling och övergick sedan till fika på stan med hela gänget. Efter att jag och Memil hade skjutsat hem hans mormor for vi och hälsade på en kompis till honom innan vi drog vidare till vår romantiska middag för två. Det var fantastiskt gott, jag käkade fyra små rätter och Memil käkade en lyxig oxfilépizza. När vi var mätta och belåtna tog vi en liten promenad till affären för att köpa lite bio-mys och därefter mötte vi upp grabbarna för Resident Evil 4, i 3D. Det var riktigt läckert med 3D, har aldrig sett det förut och nog såg man skillnad alltid! Som vanligt när filmen är slut måste man ju stanna och diskutera diverse scener och händelser i filmen, men sen for vi och hälsade på J, M och lilla S innan vi satte oss i bilen för att brumma tillbaka till Luleå.

Jag längtar redan till nästa helg.. På söndag får jag äntligen ha sovmorgon igen! Som vanligt är hela helgen fullbokad.. men ändå skönt med sovmorgon då det inte blir så mycket av det nu eftersom att praktiken har startat. Det var första dagen idag och det blev minsann en lång dag. Imorrn ska vi ut på Ormberget för promenad och lite matsäckska vi minsann ha med oss. Har för mig att vi ska gå närmare 7,2km? Då behöver man inte oroa sig för att motionera när man kommer hem iaf, två flugor i en smäll!

Btw, jag har ju röstat i helgen också! Första gången i mitt liv som jag röstar och jag är glad att jag gjorde det. Fastän valet gick som det gick och det verkar som att ingen egentligen kan säga att han/hon är nöjd med resultatet så har jag iaf tagit mitt ansvar och röstat.
Nu har jag rätt att klaga på det samhället vi lever i, HAH!

Bowling, middag och bio

                         

Så här höstmysigt blev det efter att jag bytt gardiner igår. Hann i stort sett bara plocka bort strykbrädan och tända ljusen innan Memil kom hem. Vi hade mys i soffan med tända ljus, saft och Idol.

                          

Nu håller vi på att göra oss klara. vi ska till Boden för att bowla med Memils systrar och hans mormor. Sedan ska jag och Memil gå på någon restaurang och käka en romantisk middag för två innan det är dags för bio med grabbarna. Resident Evil 4 i 3D. Men nu måste jag skynda mig om jag ska hinna välja kläder, sminka mig, fixa håret och käka frukost innan vi åker!


Memma humor

        Idag har jag:

  • Dammsugit
  • Skurat
  • Bäddat rent i sängen
  • Vikt tvätt
  • Startat en ny maskin
  • Diskat

    N
    u är det bara plugg, byte av gardiner och en dusch kvar innan fredagsmyset kan börja!

    Måste ju bara dela med mig av en rolig historia som jag kom över idag. Som dom flesta vet läser jag till lärare och just nu läser vi våran inriktning, vilket för mig innebär svenska. I kursen som vi läser nu handlar det om grammatik, praktik och svenska som andraspråk. Jag kunde inte låta bli att tänka på det sistnämnda när jag läste den här historien om språkliga vurpor:

    "I bankvärlden utspelades följande:
    En engelsktalande man kom in på en svensk bank för att skaffa sig ett bankfack.
    - It's okay, sa tjänstemannen, would you please fill in this blanket, and show me your leg.
    Passiverad av undran över vilken filt hon menade,
    och varför hon ville se hans ben (han var ju ändå över 70 år), stod han bara där.
    Tjänstemannen såg sig ändå föranlåten att föra samtalet vidare:
    - Would you like a big fack or a small fack?
    Vid det laget låg alla kollegerna dubbelvikta, skrattande bakom disken."


    Haha, så galet det kan bli.
    Memma humor på hög nivå!


Alice och Elvis

Den här dagen har verkligen varit fullspäckad, dock inte med det jag hade planerat men så kan det bli ibland. E och hennes son A kom förbi imorse och var här nån timme. Så himla kul att träffas igen, vi har nämligen inte träffats på snart 1 år. A var ett riktigt charmtroll och jag blev nog lite kär. Strax efter att dom farit kom V och F förbi för att lämna lite kattgrejer åt Elvis. Dom hann inte ens fara innan fröken S ringde och det var dags att bege sig mot VFUn för ett besök, men innan vi drog dit for vi in en snabbis på Willys. Efter besöket drog vi på stan där jag äntligen fyndade två set underkläder i rätt storlek. Ett svart och ett vitt. Efter vi hade gått omkring och började bli less på stan drog vi och solade. Sen var det bara hem och packa in Elvis och hans grejer i bilen för att skjutsa han till svärmor

Nu har jag efter många svängar tagit mig hem, duschat, hängt tvätt och ätit middag. Min kväll kommer bestå av mys med Alice och Idol. Hade tänkt hinna plugga idag, men jag skjuter på det till imorrn.. Det kommer nog bli tomt utan Elvis, även kallad "lill-krigarn", han har ju bott här i drygt 2 veckor och tillslut blev dom två katterna kompisar. Det har busats för fulla muggar, vi har ätit glass, gurka och vindruvor, myst i sängen och soffan.. Han är så otroligt söt och underbar, men tyvärr satte min allergi stopp för att han skulle kunna bo här..
 

                         
                                            1.                                     2.                                           3.

1.
 Elvis och Alice slickar sig om munnen efter att ha fått smaka glass
2. Bus för fulla muggar
3. Nos, kel och lite kärlek


Teori vs. Praktik

Idag var det dubbel-pass på LTU och sen en snabb träff med basgruppen för lite finslipning på vårat grupparbete. Väl hemma blev det en lång och varm dusch, lite middagslagning medan svärmor, E + dotter var här en snabbis. Hann inte mer än sätta mig och börja äta så ringde fröken T och meddelade att hon skulle kika förbi. Vi hade lite tjejsnack och sen åkte hon till sitt och jag gjorde mig klar för jobb. Väl på jobbet gick allt rätt snabbt, vi var lite väl snabba och var klara med våra uppgifter när det var 2 timmar kvar av kvällen och fick därför sluta tidigare så jag hann hem till Idol!

Har 1001 saker att göra imorrn, till största del hemstudier och besök på VFU-platsen och eventuellt ett hemligt besök! Jag borde därför rent teoretiskt gå och lägga mig, men jag är för rastlös för att kunna utföra det i praktiken för tillfället.. Väntar på att Memil ska ringa och säga godnatt dessutom. Dagens mysigaste samtal får man ju inte missa för allt i världen!

Ajja, min rastlöshet blir la inte bättre av att sitta här. Har redan kollat bloggar, facebook, mailen, aftonbladet, youtube osv osv.. Tänkte försöka varva ner till lite Sex and the City innan det är dags att stänga ögonen för dagen.

                                     
                                                        En helt vanlig dag..

Längtar

Då var denna helg också historia.

På mitt schema idag står det lektion på LTU och sedan grupparbete. När jag kommer hem blir det förmodligen hemstudier. Älsklingen fixade så att jag har Office-paketet på min dator nu, det är lycka mina vänner! Har inte haft det i vintras tror jag, känner bra att kunna göra powerpoint-presentationer och skriva arbeten på min dator igen!

I lördags såg vi film och gjorde en relativt tidig kväll. Memil har inte varit speciellt pigg i helgen, utan han har sovit och sovit och sovit. För att sedan sova lite till. Igår var han dock piggare igen, skönt. Längtar redan till nästa helg, för då har vi massa planer, hihi!


Tjejkväll

                         Gamal bild
                                         En bild från i vintras (?) på oss tjejer ♥ 
                      (jag tycker det är dags för en nyare och mer uppdaterad bild mina damer!)

Efter att ha suttit och pluggat x antal timmar igår gjorde jag mig klar och for till Piteå. Först en sväng till mamma för att lämna en påse med hemlisar och sen plockade jag upp Sanna och vi begav oss till Titti, där vi även hittade Ida. Vi hade tjejkväll (läs: myskväll). Såg "Another Cinderella Story", surrade, käkade snacks och drack alkoholfritt (!) för en gångs skull. Jag hoppas att ni hade lika trevligt som mig, det var alldeles för länge sen vi hittade på något alla fyra och jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång!

Jag begav mig hem rätt tidigt för att hinna vara med älsklingen en stund, lite ovanligt att han är hemma före mig. När jag väl kommer hem hittar jag Memil på soffan. Han hade slocknat.. Väcker han, pratar en liten stund och sen går vi och lägger oss. Helt slut båda två. Idag har vi varit och köpt lite grejer till min cykel så vi kan fixa däcket, handlat hem lite onyttigheter och ska mysa ner oss i soffan för att se film ikväll. Men först ska vi städa och bädda rent i sängen, ska se om det kan hjälpa min allergi på traven!


Spindlar

Jäklar! Jag är just nu helt kallsvettig efter att ha dödat en spindel med vattenspruta (läs: blomspruta), hårspray och tidningar! Jag hoppas av hela mitt hjärta att den är genomdöd nu och inte bara "vilar" under tidningarna!

Det är nog det enda negativa med den här lägenheten, det är ett enda stort spindelbo både utanför och ofta även inne. Stora svarta, små svarta, beiga med fyllning osv osv.. Usch, ryser bara jag tänker på det! Tur att det är fredag imorrn och Memil kommer hem så han får ta bort den och tidningarna som nu har klistrats fast på golvet  tack vare hårsprayandet.


Verkligheten

Nu har verkligheten dragit igång igen, på riktigt. I veckan har jag haft skola måndag- och tisdagmorgon plus att jag har jobbat kväll båda dagarna. Har ingen skola förens imorrn, men ska iväg och jobba ikväll, sista passet för denna vecka. Just nu njuter jag av att inte behöva fara iväg riktigt än, har tagit en ordentlig sovmorgon då Elvis håller mig vaken tillochfrån mellan 04.00 - 08.00. Känner mig inte riktigt pigg heller, vet inte om det enbart är allergi eller om det är kombination av förkylning och allergi.. Jag röstar på det senare, tyvärr..

Annars då? Jag håller på att tvätta min första maskin i lägenheten. Köpte en tvättmaskin i söndags om det är någon som har missat det, har pratat om det i flera år och äntligen fick jag tummen ur och for och köpte en! Klart mitt bästa köp på x antal år!

                              
                                               Älskade tvättmaskin

I helgen drog vi till Boden för Garnisionens dag och när vi kommer ut till bilen så är den olåst? Och jag vet att jag hade låst den, hade shoppat så mkt den dag jag senast använde bilen så det var ett jävla krångel att låsa utan att behöva sätta ner alla påsar på marken (haha, i-landsproblem). Hur som helst så när vi sätter oss i bilen är stereon borta.. det hänger bara kablar.. Dock har biltjuvarna varit "duktiga" och klippt/knäppt loss stereon fint, så inga kablar blev skadade. Jag hoppas tjuvarna blir irriterade när dom kopplar in stereon och märker att cdn är trasig och endast radion funkar, haha, in your face!

Lilla Elivs är här och håller Alice sällskap, dom verkar ha blivit kompisar nu. Igår låg dom till och med och myste i sängen några minuter, endast 10-15 cm ifrån varandra. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men det bör tilläggas att i början fräste dom åt varandra bara genom att vara i samma rum. Alice hade byggt en egen koja i sängen när jag kom hem från skolan igår också, min lilla sötnöt. Btw, har ni också fått hem brev från försvarsmakten? Det är nog det största brevet jag någonsin fått och Alice var inte sen med att försöka klura ut gåtan!

                     

Grammatik

Igår var första dagen på extra-jobbet, eller första dagen igen kanske jag borde säga? Som vanligt när man träffar en ny grupp ska man presentera sig, få lite allmän information om jobbet i sig, schema osv. Verkar vara en bra grupp och schemat är jag extremt nöjd med. En bra start med andra ord! På måndag börjar det "på allvar".

Både idag och igår har jag suttit och läst om grammatik. Varför det är nödvändigt. Hur man kan gå tillväga i ut- och inlärning. Vilka lärstilar det finns. Subjekt, verb, adjektiv, dativobjekt, infinitiv, presens, futurum är bara några av orden som står mig upp i halsen just nu. Några sidor kvar att läsa, när jag är klar med dom kommer nog allt att rinna ut ur öronen.. Trots att jag egentligen tycker att grammatik är rätt kul och intressant kan det bli lite långrandigt ibland.

Om några timmar kommer Memil hem, oj vad jag längtar. Saknar min Memil ju..! Två nätter i rad har jag sovit med dubbla täcken för att inte frysa ihjäl, men ikväll ska jag stjäla hans kroppsvärme istället, hihi. Mys. Nåja, ska dra mig in i duschen så jag får bort solarielukten från tidigare idag när jag och svärmor for och solade. 

                                  
                                          En "dagens outfit" från någon vecka sen 
                                      Alice visade upp höstens nya pälsmode, haha

Så det kan gå!

Jag for och plockade upp Sofia strax före 8 imorse, vi begav oss till LTU för att kopiera lite grejer. Nästan 2 timmar senare var vi klara (puh!) och styrde bilen mot Storheden. Idag har jag handlat vill jag lova, började lite försiktigt med ett par gardiner (jätte mysiga höstgardiner, bild kommer senare). Sen ville Sofia ha smakråd på en lampa på EM. Jag vet inte vad som hände, men det var JAG som kom ut med en lampa i famnen. Haha, så det kan gå. Uppkäftigt må hända, men oj vilket fynd jag gjorde! Vi rullade vidare på lite olika affärer och sedan bar det av in till stan. Inne på Gina hittade jag två tröjor som jag adopterade. Avslutade min shopping-dag med att köpa insyns-skydds-film (eller vad heter det egentligen..?) att ha på fönstret ovanför ytterdörren.

                         

Vi har verkligen varit effektiva idag! Det var dock riktigt skönt att komma hem. Jag var helt slut, slängde i mig lite mat, pratade med mamma en snabbis och dog därefter på soffan. Nu sitter jag och dunkar musik och försöker vakna till liv så jag ska orka ta tag i dagens hemstudier.

RSS 2.0